Nelegaliomis filmų kopijomis Klaipėdoje, Tilžės gatvės turgavietėje, prekiavo 38 metų Raimondas Baločka. Pas jį rasta per 400 kompaktinių plokštelių. ENTS antrojo poskyrio viršininkas Arūnas Užkuras sakė, kad piratinės produkcijos šiek tiek mažėja, tačiau ji vis dar populiari dėl mažesnės kainos.

Pernai Lietuvoje įsikūrusios antipiratinės veiklos vadovas Vytas Simanavičius „Klaipėdai“ sakė, kad neretai žmogus apsigauna.

Nežinodamas realių kainų, už piratinę plokštelę turguje jis sumoka daugiau nei už legalią. Kartais žmonės net nežino, kad perka piratinę produkciją.

Pasak V.Simanavičiaus, nelegalias kopijas įsigyjantys pirkėjai ne tik nepaiso autorinių teisių, negerbia kitų žmonių darbo, bet ir dažnai perka broką.

Pernai turgavietėse, videonuomos punktuose policininkai išaiškino ir sutrukdė parduoti apie 3 tūkstančius piratinių kompaktinių plokštelių, nustatyta 15 nelegalios produkcijos prekybos atvejų.

Už prekybą tokia produkcija gresia baudos pagal Administracinės teisės pažeidimų kodeksą arba baudžiamoji atsakomybė, skiriant viešuosius darbus ar net laisvės atėmimą iki 2 metų.