Nors keturiems teisiamiesiems inkriminuoti sunkūs nusikaltimai perkvalifikuoti pagal naująjį Baudžiamąjį kodeksą, tik vienam iš jų - Vyčiui Čėsnai (g. 1975 m.) - nuo 17 iki 15 metų sušvelninta laisvės atėmimo bausmė.

Trims jo bendrininkams palikta aukščiausia bausmė - laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Visą gyvenimą kalės kauniečiai Ričardas Baratinskas (g. 1964 m.), pravarde Marafonas, Saulius Narkevičius (g. 1953 m.) bei "Geležiniu" pramintas kėdainiškis Vladas Gembutas (g. 1959 m). Tokia bausmė jiems buvo įrašyta ir praėjusių metų gegužės 30-osios Kauno apygardos teismo nuosprendyje. Pagal nuosprendį taip pat konfiskuojamas visas šių nuteistųjų turtas.

Pripažinta, jog nuteistieji sunkinančiomis aplinkybėmis nužudė keturis žmones: Vilmantą Čerešką, Ričardą Pilsudskį, Egidijų Gaudzevičių ir Raimondą Karpavičių. Be to, nusikalstamos grupuotės nariai nuteisti ir už pasikėsinimą nužudyti, turto prievartavimą, žmonių grobimą, vagystes bei kitus nusikaltimus.

Tiriant bylą nustatyta, kad į nusikalstamą susivienijimą susibūrę bendrininkai nuo 1999 iki 2001 metų balandžio palaikė glaudžius ryšius ir darė sunkius nusikaltimus. Jie turėjo šaunamuosius ginklus, naudojosi mobiliojo ryšio telefonais, aukoms surišti turėjo lipnios juostos, o jų kūnams užkasti vežiojosi kastuvus.

Nusikaltėliai išviliodavo į nuošalesnes vietas turtingus verslininkus ir reikalaudavo pinigų mainais už gyvybę. 2001 metų rugsėjį teisėsaugininkai surado vietas, kur nusikalstamo susivienijimo nariai slėpė ginklus, šaudmenis ir sprogmenis.

Žmogžudystės ir kiti nusikaltimai pradėjo aiškėti, kai 2000 metų pavasarį Kėdainių rajone netoli Ariogalos buvo sušaudyti kauniečiai R. Pilsudskis ir V. Čereška, o trečiajai aukai - J. Velykiui, nors ir sužeistam, pavyko pabėgti.

Ši baudžiamoji byla iš esmės pradėta nagrinėti 2001-ųjų rugpjūčio mėnesį. Teismo posėdžiuose kaltinamasis R. Baratinskas tikino, jog žmogžudystės prie Ariogalos iniciatorius buvo S. Narkevičius. Esą būtent jis suvarpė kulkomis automobilyje sėdėjusius V. Čerešką ir J. Velykį, o V. Gembutas nušovė lauke stovėjusį R. Pilsudskį.

R. Baratinsko teigimu, R.Pilsudskis turėjo atvežti S. Narkevičiui 100 tūkst. JAV dolerių, bet atvyko į sutartą vietą be pinigų, be to, ne vienas. Tuo metu, kai nusikaltėliai netoliese miškelyje nužudytiesiems kasė kapus, J. Velykis, kuris, pasirodo, nemirė, nepastebimai dingo.

Tiriant prie Ariogalos įvykusias skerdynes, taip pat paaiškėjo su šiuo įvykiu susijusios E. Gaudzevičiaus bei R. Karpavičiaus žmogžudystės.