Naktį iš penktadienio į šeštadienį VSAT Kenos pasienio užkardos pareigūnai Šumsko pasienio kontrolės punkte pamatė, kaip iš Baltarusijos teritorijos į Lietuvą degant raudonam šviesoforo signalui įlėkė automobilis „Ford Focus C-MAX“.

VSAT pareigūnai paprašė jį vairavusio vyro dokumentų. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 75-erių Molėtų rajono gyventojas. Su pasieniečiais jis bendravo nerišliai, nuo vyro sklido alkoholio kvapas. Matėsi, kad molėtiškis – gerokai apgirtęs.

Pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus, jie vairuotojui nustatė 1,48 promilės girtumą. VSAT pareigūnams kartu su muitininkais atlikus detalią automobilio apžiūrą, įvairiose fordo vietose aptikti 386 pakeliai baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Corset Pink“ be banderolių.

Tyrimą dėl šio administracinio nusižengimo atlieka muitininkai.

Be to molėtiškiui surašyti protokolai dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo ir važiavimo degant draudžiamam šviesoforo signalui bei už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam. Įstatyme už tai numatyta bauda nuo 800 iki 1 000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją