Iš pradžių reidui buvo pasirinkta labai netikėta vieta. Buvo užtvertas eismas pagrindinėje miesto arterijoje, Taikos prospekte. Klaipėdos kelių policijos pareigūnai, vadovaujami kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vado Egidijaus Malinausko, stabdė visus važiuojančius link miesto. Nors buvo vėlyva popietė, vyrams, kuriems buvo nustatytas leistinas girtumas  (iki 0.4 promilės), visi iki vieno aiškino, kad gėrė po mažą bokalą per pietus, neprisimindami ar iškėlė išvakarėse po taurę vyno už Lietuvos krepšinio rinktinės pergalę, ar ne.

Vairuotojų panosėn ne tik buvo kaišiojamas alkoholio matuoklis. Pro pirštus nebuvo pažiūrėta ir į kitus rimtus pažeidimus. Čia, Taikos prospekte,sustabdytas vairuotojas kuris neturėjo teisės tempti priekabos. Neriboto svorio priekabą lengvuoju automobiliu gali tempti tik BE kategoriją turintys vairuotojai.Už vairavimą neturint teisės vairuoti tos rūšies transporto priemones numatyta nuo tūkstančio iki pusantro tūkstančio litų bauda.

Vyriškis labai apgailestavo dėl pažeidimo, teigdamas, kad rugsėjo 13 dieną, jis turįs laikyti vairavimo su priekaba egzaminą, tačiau sutiko, kad neturėjo iki tol vairuoti sunkvežimio su priekaba.

Apie 16.30 val., policijos pajėgos persikraustė į kitą Klaipėdos vietą - Liepų gatvę. Ir iš karto buvo sustabdytas Estijos rusas, kuris ką tik Klaipėdoje buvo nusipirkęs automobilį "Opel Astra".

Pardavėjai kažkodėl ant automobilio paliko senus negaliojančius vokiškus valstybinius numerius. Po ilgų diskusijų užsienietis nubaustas 800 litų bauda. Nutarimas priimtas vietoje, už tai, kad vairavo automobilį su numeriais, kurie jam nepriklauso. Tiksliau nėra dokumentų, kad prieš du metus pasibaigusio galiojimo vokiški valstybiniai numeriai priklauso būtent šiam "Opel".

Netrukus buvo sustabdytas automobilis "VW Passat", kurio vairuotojo organizme alkoholio matuoklis aptiko 0,13 prom. alkoholio. Žmogus pradėjo protestuoti, mostaguoti rankomis, teigdamas, kad jis tris metus nėra ėmęs nė lašo alkoholio į burną. Paklaustas, ką valgė per pietus, atsakė, kad nelabai ką ir tevalgė - beliašą po 1,40 lito.

Nuo beliašų ar kebabų žmonės Lietuvoje dar nėra apgirtę. Net ir policininkų aiškinimai, kad 0,13 promilės - nieko baisaus, vairuoti galima toliau, nepadėjo. Vyriškis išsireikalavo, kad būtų leista pūstelėti dar kartą. Antras kartas nemelavo. Trys nuliai, kurie atsirado pabuvus lauke. Pradėjus svarstyti, kaip čia galėjo būti, paaiškėjo, kad įkaušę "VW Passat" keleiviai.

Tad naujoviškas alkoholio matuoklis galėjo pradėti gaudyti kvapus, automobilyje, kuriame buvo neblaivių keleivių.

Besibaigiant reidui, buvo sulaikytas automobilio "Honda" vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,53 promilės. Apmaudžiausia yra tai, kad jo žmona, sėdėjusi šalia, buvo visiškai blaivi, ir galėjo vairuoti automobilį. Vyriškis prisipažino,kad neapskaičiavo savo galimybių.

Klaipėdoje per reidą patikrintos 436 transporto priemonės. Išaiškintas vienas neblaivus vairuotojas, 6 vairuotojai pūtė iki draudžiamos normos (kuri yra 0.4 prom. alkoholio), vienas vairavo transporto priemonę neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, vienas nubaustas už tai, kad privažiavęs policijos kordoną taip ir nepaleido iš rankų telefono, 10 vairuotojų nubausti už tai, kad vairavo automobilius, kuriems neatlikta techninė apžiūra.