Teismo nutartyje pažymima, kad byloje yra pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, jog įtarimas dėl sunkaus nusikaltimo padarymo pareikštas pagrįstai. Atsižvelgiant į tai, kad įtariamasis R. K. naują nusikalstamą veiką galimai padarė tuoj pat išnykus teistumui už panašaus pobūdžio nusikaltimą, kardomoji priemonė paskirta nustačius tai, jog įtariamasis, būdamas laisvėje, gali daryti naujus nusikaltimus, praneša Kauno apylinkės teismas.

Prokuroras kardomosios priemonės skyrimą motyvavo ir tuo, jog įtariamasis, būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, prokuroro ar teismo. Teismas, įvertinęs ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinktus duomenis, nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes bei R. K. charakterizuojančią medžiagą, kardomosios priemonės šiuo pagrindu neskyrė. Nutartyje pažymėta, kad įtariamojo veiksmai, t. y. atvykimas į policijos įstaigą, vertinami kaip R. K. neigiamų pasekmių suvokimas, kas pašalina tikimybę, jog pastarasis gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Įtariamajam R. K. kardomoji priemonė – suėmimas – paskirta dviejų mėnesių terminui, kadangi švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis negalima užtikrinti įtariamojo dalyvavimo procese, netrukdomą ikiteisminį tyrimą, bylos nagrinėjimą bei nuosprendžio įvykdymą.

Gegužės 18 d. nuo pajūrio prabangiu automobiliu „Jaguar“ į Vilnių važiavęs 55 metų sostinės verslininkas (žinomas policijai) buvo užpultas apie 13.30 val., kai į jo automobilį atsitrenkė automobilis „Škoda“, o iš priekio kelią užblokavo „VW Passat“. Policijos duomenimis, iš automobilių išlipę keturi ar penki vyrai iš „Jaguar“ ištraukė vairuotoją, labai stipriai sumušė jį, apšaudė bei pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais (nuostolis apie 17 tūkst. 260 eurų). Pasak liudininkų, vyrą bandyta pagrobti, tačiau jam pavyko pasipriešinti užpuolikams. Tada užpuolikai nuvažiavo, o sumuštasis pats pasiekė Vilnių ir kreipėsi į ligoninę.

Jau po poros dienų teisėsauga pranešė, kad sulaikyti du įtariami vilniečiai (irgi policijai gerai žinomi verslininkai). Vienas iš jų suimtas trims mėnesiams, o kitam skirta intensyvi priežiūra – uždėta elektroninė apykojė. Pastarasis yra Andrius Mickus – dainininkės Kristinos Ivanovos draugas, įmonės „Andrikus“ vadovas. Be to, A. Mickaus įmonė figūruoja ir ikiteisminiame tyrime dėl turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, Vilniaus savivaldybės administracijos atsakingų asmenų galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo (tiriamas įtartinas Vilniaus savivaldybės ir „Andrikus“ sandėris dėl plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo).

Buvo paskelbta kitų trijų apiplėšimo autostradoje dalyvių paieška. Vienas iš jų nusprendė pasiduoti – birželio 1-ąją R. K. su gynėju pats atvyko į policiją Kaune. Įtariamasis buvo sulaikytas dviem paroms, o trečiadienį suimtas.

Kaip delfi informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė, šiuo metu byloje yra penki įtariamieji, du iš jų dar ieškomi.