„Pasikeitė pamainos, dirbusius naktį pakeitė nauji, pailsėję žmonės. Šiuo metu situacija yra labai kontroliuojama, vėjas sumažėjo, todėl realiai dūmų beveik nėra. Yra likę pavieniai, nedideli gaisro židiniai, bet lokalizacijos kol kas neskelbiame“, – BNS sakė įvyko likvidavimo vadovas Vaidas Masiliauskas.

Pasak jo, šiuo metu gaisrą gesina 15 ugniagesių autocisternų ir apie 50 ugniagesių.

Penktadienio vakarą gaisrą gesinti padėjo ir du Latvijos ir Lietuvos kariuomenės sraigtasparniai su gaisro gesinimo įranga.

„Pirmiausiai darbavosi Latvijos sraigtasparnis, vėliau prie gaisro gesinimo prisijungė ir Lietuvos sraigtasparnis. Šiandien sraigtasparnių tikriausiai nenaudosime, bent jau šiuo metu to neplanuojame“, – teigė V. Masiliauskas.

Pasak jo, lokalizuoti gaisrą tikimasi šeštadienį.

Papildyta 13.06 val.: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovams patvirtintus informaciją, kad gaisras lokalizuotas, ir yra likę tik pavieniai stebimi ugnies židiniai, priimtas sprendimas nebenaudoti sraigtasparnių gaisro gesinimui.

KAM atstovai praneša, kad penktadienį į pagalbą atvykęs Latvijos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 atšaukiamas iš užduoties vykdymo ir IŠSKRIDO atgal į Latviją.

Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 su gaisrų gesinimo įranga, tęsia budėjimą Nemirsetos paieškos ir gelbėjimo poste ir, esant poreikiui, yra pasirengęs padėti PAGD.

Gaisras Traksėdžių durpyne kilo penktadienio popietę, ugnis liepsnojo maždaug 12 hektarų plote. Degantis durpynas yra eksploatuojamoji unikalios Nemuno deltos regioniniam parkui priklausančios Aukštumalos pelkės dalis. Ši aukštapelkė yra viena didžiausių Lietuvoje.

Gaisras čia buvo kilęs 2011 metais. Tuo metu buvo sunaikinta Aukštumalos pelkės ekosistema. Buvo nuniokotas kelių šimtų hektarų plotas.