Žinia apie Naujųjų rytą įvykusią nelaimę kaimynus pasiekė tik kai laiptinėje pasirodė policija. „Nebuvome gerai pažįstami, tik pasisveikindavome“, – atvirauja šalia žuvusios moters buto gyvenantys kaimynai.

Per keturiasdešimties metų moteris iškrito per balkoną. Tokia žinia, anot kaimynų, sukėlė šiurpą, bet iš pradžių ne vienas jų teigė nė neįtaręs, kad viešai paskelbta skaudi nelaimė, o gal ir nusikaltimas, gali būti įvykę visai šalia.

Visgi daugiabutyje vieni kitų žmonės sako beveik nepažįsta net ir gyvendami keletą metų. Kai kuriuos kaimynus sutinka tik lifte, su kai kuriais pasilabina laiptinėje. Vieni kaimynai su žuvusia moterimi ir su ja gyvenusiu vyru sako turėję galimybę susitikti ir terasoje. Tačiau pora neužsukdavo, naudojosi tik savo buto balkonu.

Dar viena kaimynystėje gyvenanti jauna moteris patikino, kad dažniau matydavo vyrą, tačiau tik pasisveikindavo ir abu pasukdavo savais keliais.

Policiją laiptinėje išvydę žmonės sako iškart nė nesupratę, kas įvyko. Tačiau netrukus buvo viešai paskelbta žinia apie žuvusią moterį.

„Laiptinėje buvo policija, kalbėjo su tuo vyru“, – tik tiek sako mačiusi viena kaimynė. Kiti kaimynai prasitaria, kad girdėjo ne kartą ir šūksnius, tiesa, pora bendravo rusų kalba, tad jauni žmonės sako nė nesupratę, dėl ko pora konfliktavo.

„Čia nėra storos sienos, jei suprasčiau rusų kalbą, galėčiau net pasakyti, ko pykosi. Nedažnai. Bet kartą jau tikrai norėjau eiti raminti ar kviesti policiją“, – jauna moteris dar priduria, kad dabar jau gailisi, tuomet neiškvietusi policijos.

Anot kaimynų, neramina žinia, kad vyras įtariamas tokiu nusikaltimu. Visgi vienas kaimynų atviras: kol yra pradinė versija, per anksti dar ką nors teisti.

„Juk mes realiai nieko nežinome“, – sako neskubantis išvadų daryti jaunas vyras.

Pora, anot kaimynų, sulaukdavo ir svečių, tačiau abu tikrai atrodė tvarkingi. Juos lankė vaikai. Visgi įvykis sukrėtė net ir kitame aukšte gyvenančius žmones.

„Aišku, šokas, kai supratau, kad tai įvyko mūsų name. Iš pradžių pagalvojau, jei žuvo, tai gal krito iš kokio dešimto aukšto, bet vėliau perskaičiau, kad nelaimė įvyko penktame aukšte“, – sakė laiptinėje sutikta moteris.

Prokuratūra kol kas neskuba skelbti, ar kreipsis į teismą ir prašys suimti vyrą ilgesniam laikui, nei dviem parom. Pirminiais duomenimis, jis sulaikytas, kaip įtariamasis dėl galimo sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės.

DELFI primena, kad sausio 1 d., apie 8 val. 20 min., Klaipėdoje, Minijos g., prie daugiabučio namo, rastas mirusios moters (gim. 1976 m.) kūnas su įvairiais sužalojimais.

Netrukus paaiškėjo, kad moteris iškrito iš 5-o aukšto balkono.

Įtariamasis (gim. 1968 m.) uždarytas į areštinę.