Tragiška avarija, nutraukusi prie altoriaus netrukus žengti planavusio vyro gyvenimą, pasak tyrėjų, gana sudėtinga – vairavęs aktorius iš karto po įvykio negalėjo paaiškinti kas tiksliai įvyko, be to, jis iš karto po avarijos pats buvo nuvežtas į ligoninę dėl širdies sutrikimo.

Šarūną S. iš avarijos vietos atsitiktinai pro šalį važiavę medikai į ligoninę išvežė dar sąmoningą. Po apžiūros ligoninėje paaiškėjo, kad vidiniai vyro organai stipriai sužaloti, trūko diafragma, tad buvo atlikta ne viena operacija.

Praėjus savaitei po avarijos, liepos 27 d. jaunas vyras mirė. Vos jo artimieji gavo šią žinią, juos pasiekė kalbos, kad aktorius P. Dimša prie „VW Polo“ vairo buvo neblaivus. Iš karto po avarijos P. Dimšos girtumas nebuvo patikrintas alkoholio matuokliu, o prastai pasijutęs širdies stimuliatorių turintis aktorius buvo pats išvežtas į ligoninę.

Rugpjūčio 13 d. bylą kuruojantis prokuroras pagaliau išsklaidę abejones – gauta oficiali išvada, kad aktorius per avariją buvo girtas – kraują patikrinę medikai pateikė duomenis, kad jo kraujyje rasto alkoholio kiekis 1,67 promilės.

Jei paaiškės, kad dėl avarijos kaltas aktorius, girtumas – sunkinanti aplinkybė. Tyrimas dėl avarijos aplinkybių dar nebaigtas, tad prognozuoti kokia byla garbaus amžiaus vairuotojui bus keliama, prokuroras nespėlioja.

Paskutinė kelionė - su nusidriekusia dviratininkų palyda

Į amžinąjį poilsį Šarūną S. jo draugai palydėjo dviračiais. Jaunas vyras priklausė „FOCUS Vilnius“ komandai. Jos vadovas Vitalis Vareikis dviračių sporto entuziastų svetainėje išplatino žuvusiojo atminimui skirtą laišką:

„Po savaitės laukimo, vilties ir įtampos šiandien (liepos 29 d.) mus sukrėtė sunki žinia. Partrenktas automobilio, po savaitės kovos už gyvenimą, likus keletui dienų iki savo 25-ojo gimtadienio, kupinas lūkesčių ir vilčių, Šarūnas S. paliko mus amžiams. Ypač skaudu, nes Šarūnas – neeilinė asmenybė mūsų komandoje. Mums neramu dėl ateities, nes kelyje praleidžiame tūkstančius valandų, tad ir dabar mintimis važiuojame greta jo, tokią minutę suvokdami, kad mūsų ateitis ir mūsų likimas ne mūsų valioje.

Šarūnas gimė 1988 metų vasarą, apie save jis rašė:
„Sportuoti pradėjau 2007 metų gale, po mokyklos baigimo: nusipirkau plentinį dviratį ir važinėjau Minsko plentu iki sienos ir atgal, <...> metų gale išbandžiau plento grupines varžybas bei „atskirą startą". 2009 metais nusipirkau pirmą normalų MTB dviratį ir nuo to laiko plentinis buvo naudojamas tik treniruotėse. Atsimenu, po pirmų dviejų mėnesių ant kalnų dviračio, stojau į pavasario XC kroso startą Semeliškėse ir tai buvo tikros krikštynos – trasoje murkdžiausi daugiau nei dvi valandas. Kiek vėliau jau stojau į MTB maratonų taurės startus ir ši diciplina man patiko labiausiai, čia galėjau išnaudoti ištvermę bei lengvą svorį. MTB maratonai ir iki šiol liko labiausiai mėgstama mano disciplina.“

Prisilietęs prie mėgėjų dviračių sporto, Šarūnas jo nepaliko – buvo vienas pirmųjų narių, atėjusių į mūsų komandą jos antraisiais gyvavimo metais, ir jau tada buvo labai pajėgus MTB trasose. Išbandė jėgas plento lenktynėse, kur jam sekėsi labai neblogai, tačiau tikrą džiaugsmą ir laisvės pojūtį jam teikė kalnų dviračių trasos. Ir šiais lemtingais 2013 metais jo rodomi rezultatai buvo įspūdingi, trasoje jis įveikdavo žymiai geresnį pasiruošimą turinčius sportininkus, mane žavėjo jo kovingumas. Kad ir paskutinėse jo lenktynėse – MTB maratonų taurės Molėtų etape – didelę dalį distancijos teko važiuoti šalia jo – Šarūnas nuolat kovojo, atakavo, dirbo ir finiše paliko už savęs daug pajėgių dviratininkų – pasiekdamas pavydėtiną rezultatą, bet po finišo nepamiršo pasveikinti ir varžovų. Visi žavėjomės jo intelektu, šmaikščiomis, bet tiesiomis pastabomis. Puikus techninės įrangos išmanymas, objektyvus naujovių vertės įvertinimas darė jį neįkainojamu techniniu patarėju ir technologijų specialistu.

Didžiuojamės Šarūnu ir kaip talentingu menininku, dailininku, neabejotinai suformavusiu savo kūrybinę kryptį bei išbandžiusiu pedagoginį darbą. Mūsų komandoje Šarūnas vykdė ir atsakingas bendravimo su užsienio partneriais pareigas – vykdė aktyviai, kruopščiai, puikiai, jo dėka mūsų komanda žinoma partneriams kaip tvirtas, patikimas, išskirtinis partneris.

Šarūnas išvažiavo į kelią ir nepasiekė tikslo, mums liko didžiulė pagarba nuostabiam žmogui, patikimam draugui, tvirtam mūsų komandos nariui ir didelė nuoskauda dėl beprasmiškos netekties.
Nuoširdi užuojauta Šarūno artimiesiems, mes su visa neabejinga Lietuvos dviračių sporto ir sporto mėgėjų bendruomene gedime kartu.“