Šios bausmės už prarastas trijų žmonių gyvybes prokuroras paprašė per baigiamąsias kalbas Varėnos rajono apylinkės teismo posėdyje antradienį.

Eismo nelaimė įvyko vasario 13-osios naktį, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, Elektrėnų savivaldybės teritorijoje.

Per avariją vietoje žuvo automobilį "Opel Vectra" vairavęs žinomas Kauno medikas Rimgaudas Kazimieras Žukas, jo sutuoktinė Kauno centro Vaikų poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja Vida Žukienė. Sužaloti kartu su jais važiavę sutuoktiniai, taip pat medikai kauniečiai Andrejus Golubovas ir Audronė Golubovienė. Pastaroji vėliau mirė ligoninėje.

S.Šostako advokatas Valdemaras Bužinskas savo kalboje teismo prašė atsižvelgti į visas bylos aplinkybes, nes, jo manymu, skaudžioms pasekmėms įtakos turėjo visų eismo įvykio dalyvių veiksmai.

Kaltinamasis per paskutinį žodį pakartojo, kad labai gailisi, pripažino kaltę ir žadėjo dirbti visą gyvenimą, kad atlygintų nukentėjusiems padarytą neturtinę žalą. Nukentėjusieji yra pareiškę maždaug 700 tūkst. ieškinį.

Teismas nuosprendį skelbs gruodžio 30 dieną.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, neblaivus S.Šostakas viršijo leistiną greitį, važiavo apie 105 kilometrų per valandą greičiu, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, nesilaikė saugaus atstumo, atsiradus kliūčiai jos saugiai neapvažiavo ir susidūrė su pirmąja eismo juosta ta pačia kryptimi važiavusiu automobiliu.

Ekspertų teigimu, nukentėję medikai važiavo vos 20 kilometrų per valandą greičiu. Tačiau gyvas likęs A.Golubovas sako, kad jų automobilis važiavo apie 90 kilometrų per valandą greičiu, o avariją sukėlęs policininkas - gal net 150 kilometrų per valandą.

S.Šostakui po avarijos nustatytas 1,16 promilės girtumas. Buvusiam pareigūnui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Teismo jis laukia namų arešte. Dėl šio įvykio iš pareigų atsistatydino generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas. Naujasis policijos vadovas Saulius Skvernelis ėmė ryžtingiau kovoti su policininkų girtavimu, įkūrė specialių padalinį pareigūnų pažeidimams nustatyti.