Iki ugniagesių atvykimo žmonės iš degančio namo išnešė du maždaug 5 metų vaikus. Abu be sąmonės.

Vežant juos į ligoninę, pakeliui susitiko su atskubančia greitąja pagalba, medikai perėmė vaikus.

Kiek vėliau medikai ugniagesiams pranešė, kad abiem vaikams konstatuota mirtis.

Papildyta. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė daugiau detalių apie šią siaubingą nelaimę.

Telšių rajone, Viešvėnų seniūnijoje, Plepų kaime, gaisre žuvo du vaikai. Jie buvo atvykę į svečius pas močiutę, kuri dirba UAB „Švedijos pienas“. Apie gaisrą buvo pranešta 7.02 val. Ketverių mergaitė ir šešerių berniukas tuo metu miegojo, o močiutė buvo išėjusi ruoštis į šalia esantį tvartą. Po 20 minučių pastebėjusi, kad pro langą veržiasi tiršti dūmai, ji įbėgo į namą, griebė vaikus ir išnešė į lauką. Greitai atvažiavusi jų mama, dar iki atvykstant ugniagesiams, išvežė vaikus į ligoninę. Pakeliui juos perėmė greitoji medicinos pagalba, medikai juos gaivino, bet ligoninėje, deja, jų gyvybės užgeso.

„Gaisras kilo vonioje, – sakė Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Robertas Kaveckas. – Greičiausiai užsidegė elektros laidai, vonioje buvo įjungtas šildymo katilas. Kadangi ji buvo iškalta lengvai užsidegančiomis plastikinėmis lentelėmis, nuodingi dūmai netrukus pasklido ir į kambarį, kur miegojo vaikai. Ugnis neišplito, gaisrą ugniagesiai likvidavo per pusvalandį. Dūmų detektoriaus name nebuvo.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gaisruose žūstančių vaikų skaičius nuo 2007 m. nuolat mažėjo, o 2019 metais, kaip ir 2010, 2013 ir 2014-aisiais, nepilnamečių aukų pavyko išvengti. Per pastaruosius dešimt metų šalyje gaisruose žuvo 19 nepilnamečių. Iš jų 6 žuvo dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų, 4 dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, po 2 – dėl vaikų išdykavimo su ugnimi ir dujų, žibalinių, benzininių įrenginių ir prietaisų gedimų, po 1 – dėl pašalinio ugnies šaltinio ir priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimo, dar 3 vaikai žuvo dėl kitų priežasčių.