Policijos departamentas praneša, kad gegužės 13 d. apie 13 val. 30 min. skrydžio metu nukrito ir sudužo vyro (gim. 1965 m.) pilotuojamas lėktuvas „LY-BCD“.

Į įvykio vietą nuvykus ugniagesiams, pilotas jau buvo ištrauktas. Pranešama, kad žmogus buvo be gyvybės ženklų. Greitosios pagalbos medikai konstatavo piloto mirtį.

Anot ugniagesių, nukritęs orlaivis neužsidegė.

Portale manosparnai.lt 2013 m. buvo skelbiama, kad tai Lietuvoje registruotas vienvietis motosklandytuvas „ProFe Banjo STX“. Jame sumontuotas variklis „Kawasaki 340S2A“. Maksimalus greitis – 140 km/h.

Orlaivis pagamintas 2006 metais. Jis buvo parduodamas už 7000 EUR.

Jurbarko laikraštis „Šviesa“ rašo, kad aerodoromas, kur įvyko nelaimė, priklauso Taikomosios aviacijos asociacijai. Žuvęs pilotas buvo asociacijos narys. Panaudos pagrindais prieš 5 metus apleistą aerodromą įsigijusi asociacija planavo sutvarkyti ir oficialiai įregistruoti pakilimo taką, kad juo galėtų naudotis oreiviai, ir plėtoti aviacinį turizmą rajone.

Dar sovietmečiu įrengta pakilimo aikštelė buvo skirta žemės ūkį aptarnavusiems lėktuvams, barsčiusiems trąšas ar chemikalus. Vėliau šis nedidelis aerodromas buvo nenaudojamas, tačiau neužmirštas. Jo kai kada prireikdavo Jurbarko ir Šakių rajonų aviamodelistams, šioje vietoje į dangų kėlusiems radijo bangomis valdomus lėktuvų modelius.

„Su ūkininku susitarėme, kad jis panaudos pagrindais mums leis naudotis pakilimo aikštele. Tačiau Civilinės aviacijos administracija perspėjo, kad patys statiniai – aikštelė ir pakilimo takas priklauso savivaldybei. Sutvarkius formalumus, pakilimo taką bus galima įregistruoti ir naudoti oficialiai“, – tarybos posėdyje tąsyk sakė asociacijos atstovas Remigijus Nauburaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)