Policijos departamentas informavo, kad sekmadienį, apie 6 val. 50 min., Vilniuje esančioje ligoninėje mirė mažametis (gim. 2020 m.). Mažyliui netrukus turėjo sueiti šeši mėnesiai.

Apie tragišką įvykį specialistai nelinkę daugžodžiauti. Pranešama tik, kad šeštadienį, apie 16 val., Vilniaus rajone tėvams keliant vežimėlį laiptais iš jo iškrito apsauginiais diržais neprisegtas vaikas.

Pasirodo, kad skaudi nelaimė įvyko po vaiko krikštynų. Tėvai sužalotą mažylį iš Vilniaus rajono į ligoninę Vilniuje vežė patys, juos lydėjo ir kuo skubiau medikus pasiekti padėjo abejingais nelikę policijos pareigūnai.

Tėvai buvo blaivūs

„Visokių nelaimių būna, tikrai baisi nelaimė. Ar yra kieno kaltės, tyrimo eigoje bus nustatyta. Abu tėvai buvo blaivūs“, – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Alvydas Valiukevičius.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vaiko teisių apsaugos specialistams nebuvo žinomi

Vaiko teisių apsaugos Viešųjų ryšių ir komunikacijos Vyriausioji specialistė Rūta Karčiauskienė Delfi informavo, kad tragišką nelaimę patyrė dar jauna šeima.

Teigiama, kad tėveliai nebuvo žinomi Vaiko teisių apsaugos specialistams.

Anot R. Karčiauskienės, į ligoninę tėvelius lydėję pareigūnai nedelsiant pranešė specialistams apie nelaimę, o jau sekančia dieną tragišką žinią apie vaikelio mirtį sužinojo iš medikų.

Pirminiais duomenimis, sukrėstai jaunai šeimai Vaiko teisių apsaugos specialistai pasiūlė psichologo paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)