Policijos pareigūnų duomenimis, birželio 18 d. apie 21 val. 50 min. Kaune, Marių g., Palemono geležinkelio stoties teritorijoje, tarp stovinčių krovininio sąstato vagonų rastas apie 10-12 metų amžiaus nenustatytos tapatybės apdegęs berniuko kūnas.

Vaikas, užlipęs ant geležinkelio vagono, galimai prisilietė prie geležinkelio kontaktinio oro tinklo.

Reaguodami į įvykį „Lietuvos geležinkeliai“ išplatino užuojautą dėl vaiko žūties ir ragina nepamiršti, kad geležinkeliai – ne žaidimo aikštelė.

„Trečiadienį 21.15 val. UAB „Gelsauga“ saugos darbuotojai per vaizdo kameras pastebėjo du paauglius šokinėjančius ant vagonų Kauno keramikos gamyklos teritorijoje. Vienam iš saugos darbuotojų, kinologui, kartu su šunimi pradėjus eiti vaikų pusėn, šie nulipo nuo vagonų ir nubėgo gilyn į teritoriją. Stebėjimo kameros toliau fiksavo, kaip paaugliai šokinėja ant rąstų ir blokelių tol, kol jie dingo iš stebėjimo lauko, - pranešime rašo „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas.

Negalėdamas sekti vaikų vaizdo kamerų pagalba, kitas saugos darbuotojas išskubėjo į lauką pažiūrėti, kad jaunuoliai nenueitų į kelyną ir išvydo ugnies pliūpsnį. Nubėgęs į vietą jis aptiko po vagonu gulintį ir degantį kūną, kurį užgesino ir telefonu iškvietė medicinos pagalbą. Atvykę medikai konstatavo paauglio mirtį.

Prieš trejetą metų neatsargus trijų berniukų pasivaikščiojimas bėgiais Kauno rajone taip pat baigėsi baisia nelaime – du iš jų buvo mirtinai sužaloti traukinio, trečiasis išsigandęs pasislėpė. Eidami bėgiais vaikai matė iš priekio gretimais bėgiais atvažiuojantį traukinį, tačiau negirdėjo kito – atriedančio iš paskos. Nors traukinio mašinistas jiems signalizavo, berniukai nekreipė dėmesio.

„Tragiškai žuvusių vaikų išties labai gaila. Pasibaigus mokslo metams ir atėjus vasarai ne tik geležinkelininkai, bet ir mokymo įstaigų atstovai, tėvai, globėjai, apskritai visuomenė, turėtų įtvirtinti vaikų ir paauglių pasąmonėje, kad geležinkeliai nėra žaidimų aikštelė, – teigia „Lietuvos geležinkelių“ Vyriausiasis saugos inspektorius Andrius Janušauskas. – Gali atrodyti, kad neatsargus elgesys geležinkeliuose tėra tik valiūkiškas nuotykis, tačiau jau kitą akimirką visa tai gali virsti baisiausiu košmaru“.