Miestelio pažiba

„Kaip dabar atsimenu – įeina graži, tiesi kaip styga“, - pasakoja Dembavos miestelio parduotuvės pardavėja. Nužudytoji Evelina į vietos parduotuvę užsukdavo dažnai.

„Kartą jai pasakiau: tikriausiai esi šokėja. Ji paklausė: iš kur žinote? Sakau, kad tokią laikyseną turi tik pramoginių šokių šokėjos. Ji pasirodo šoko liaudies šokius, neblogai dainavo. Tai kas nutiko – baisiau nei baisu“, - kalba šokiruota pardavėja.

Į parduotuvę užsuka garbaus amžiaus pirkėjas. Jis net nedvejodamas rėžia – tokį nepaaiškinamo žiaurumo nusikaltimą gali įvykdyti tik narkomanai.

„Be jokios abejonės – jie buvo apsvaigę nuo narkotikų. Tokius nušauti per maža“, - kalba vyriškis.

Akivaizdu, kad nusikaltimas sukrėtė Dembavą.

„Štai, ką tik dukra telefone parodė nužudytosios nuotrauką. Tai yra baisu“, - sako netoliese Evelinos namų gyvenanti moteris.

Nusikaltimas pagal filmo scenarijų?

Prie Dembavos miestelyje esančio bendrabučio stoviniuoja trys jaunuoliai, panašaus amžiaus kaip ir nužudytoji Evelina. Visi jie pažinojo brutalaus nusikaltimo auką.

Jaunuoliai pasakoja, kad tarp Evelinos draugų sklinda kalbos, jog nusikaltimas labai primena filmo scenarijų.

„Neseniai rodė filmą, kuriame išprievartaujama mergina. Vėliau ji uždaroma į bagažinę ir automobilis padegamas. Internete diskutuojame, kad tai labai panašu į tai, kas nutiko vakar. Neįsivaizduoju, kaip galima padegti automobilį su žmogumi ir ramiai nueiti“, - sako mergina, kuri mokėsi toje pačioje mokykloje, kaip ir Evelina.

Mergina pasakoja, kad penktadienį Evelina buvo išvykusi į Panevėžį, o ankstų šeštadienio rytą, apie 5 val. SMS žinute klausė draugės, kada vyksta pirmas autobusas iš Panevėžio į Dembavą. Jaunuoliai spėliojo, kad ankstų šeštadienio rytą išlipus Dembavos sustojime Evelina buvo jėga įsodinta į „VW Passat“ automobilį.

Ne laiku ir ne vietoje

Jaunuoliai įsitikinę, kad Evelina savo žudikų nepažinojo.

„Jei ji būtų juos pažinojusi, juk būtų pasakiusi policijai, kas ją pagrobė. Juk tris kartus skambino į policiją. O ji tik apytiksliai nurodė jų amžių“, - sako vietiniai jaunuoliai.

Evelinos bendraamžiai mano, kad jų draugė tiesiog atsidūrė ne laiku ir ne vietoje.

Policija tikina, kad Evelina iš mašinos bagažinės į Bendrąjį pagalbos centrą skambino telefonu, kuriame nebuvo SIM kortelės. Tačiau teigiama, kad mergina prieš tai skambino ir savo draugui.

„Tai kaip ji galėjo paskambinti draugui be SIM kortelės? Meluoja policija“, - nedvejodami rėžia jaunuoliai.

Tragiškas įvykis išjudins Dembavą?

Pastaruoju metu Lietuvą, o ypač mažesnius miestelius, nuolat sukrečia tragiški įvykiai. Kazlų Rūdoje policijos ieškomas nusikaltėlis avarijos metu pražudė abiturientę, Biržuose nušautas vaikinas.

„Gal tik toks baisus įvykis išjudins Dembavą. Čia visiška betvarkė. Jaunimas nuolat girtauja šalia mokyklos, skardines ir butelius nešame maišais. Niekam tai nerūpi – policija tai mato, tačiau ramiausiai pravažiuoja pro šalį. Niekas nieko nedaro. Gatvėse tamsu. Gal dar ne sezonas, gal žiemą šviesas įjungs...“, - sako pardavėja.

Sulaikė tris įtariamuosius

Praėjus kelioms valandoms po nusikaltimo policija sulaikė įtariamuosius panevėžiečius J. J. (gimęs 1980 m.) ir D. A. (gimęs 1991 m.). Abu daug kartų teisti.

Sekmadienį paaiškėjo, kad šeštadienį pareigūnai sučiupo ir J. J. jaunesnį brolį A. J. (gimęs 1992 m.).