Medikai ir jiems talkinę ugniagesiai dėjo visas pastangas, kad išgelbėtų motinos ir sūnaus gyvybes, gaivino juos, bet pastangos buvo nesėkmingos.

Abu smalkėmis apsinuodijęs žmonės mirė.

Gaisras Sakų gatvėje esančiame gyvenamajame name kilo apie 14 val. Namo skirtingose pusėse gyveno dvi šeimos: vienoje – vyras ir žmona, kitoje – motina ir sūnus. Būtent pastarųjų gyvenamosiose patalpose ir kilo gaisras.

„Kaimynas atlėkė ir pradėjo rėkti: degam. Jis dar pats suspėjo iškviesti gaisrininkus ir nubėgo gelbėti savo mamos. Dar sakėm jam, kad neitų, bet jis neklausė. Ugniagesiai jį rado sukniubusį prie stalo. Vyriškis sirgo astma. Matyt, įkvėpė dūmų ir užtroško“, - kalbėjo žuvusio vyro kaimynė.

Ugniagesiai iš liepsnojančio namo išnešė ir motiną, ir jos sūnų. Pirmiausia mirtis buvo diagnozuota 89 metų senolei. Medikai, padedami gaisrininkų ilgiau nei pusvalandį bandė gaivinti 65 metų jos sūnų, bet pastangos buvo bevaisės.

„Nors gyvename tame pačiame name, bet mūsų gyvenamąsias patalpas skiria siena. Kai mums pasakė, kad kilo gaisras, dar bandėme įeiti į jų patalpas, bet to padaryti negalėjome per liepsnas“, - pasakojo kaimynė.

Sūnų ir jos motiną pažinojusios kaimynės liejo ašaras ir negalėjo atsistebėti baisia juos ištikusia lemtimi.

Į įvykio vietą buvo atvykę keturi ugniagesių, du greitosios medicinos pagalbos automobiliai, policijos ekipažas. Ugniagesiams pavyko sustabdyti gaisrą ir jis neprasiveržė pro sieną į kitą namo dalį.

Dėl ko kilo gaisras, kol kas neaišku.