Antradienio popietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Tarnaukos kaimu (Lazdijų r.), kelyje Lazdijai–Akmeniai patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį automobilį „Opel Insignia“. Lenkijoje registruotą transporto priemonę vairavo 37-erių Gruzijos pilietis.

VSAT pareigūnams abejonių kilo dėl neva Gruzijoje jo vardu išduoto vairuotojo pažymėjimo. Atidžiai jį ištyrę pasieniečiai padarė prielaidą, kad šis dokumentas – suklastotas.

Dar vieną netikrą vairuotojo pažymėjimą pateikusį užsienietį Kalvarijos užkardos pasieniečiai demaskavo antradienio pavakare, kai ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.), kelyje Marijampolė–Suvalkai sustabdė iš Lietuvos išvykstantį automobilį „VW Passat“.

Automobilį su laikinais lietuviškais registracijos numeriais vairavo 39-ejų Ukrainos pilietis, turintis leidimą gyventi Ispanijoje. Vairuotojo asmens dokumentai buvo be priekaištų, tačiau pasieniečių dėmesį patraukė ukrainiečio neva tėvynėje jo vardu išduotas vairuotojo pažymėjimas.

Ir netrukus išsiaiškino, kad jis, kaip ir pirmuoju atveju, tikėtina, – padirbtas. VSAT pareigūnai nustatė, kad dokumento apsauginis tinklelis, rekvizitai ir rekvizitų užpildymas atliktas spausdintuvu, nėra UV apsaugos, nėra mikrotekstų. Tačiau vairuotojas atkakliai tvirtino, kad jo pateiktas pažymėjimas – originalus.

Pasieniečiai abu užsieniečius sulaikė. Jų vairuoti automobiliai buvo perduoti įgaliotiems asmenims, turintiems teisę vairuoti.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai vairuotojams gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Trečiadienį vienam vairuotojų, Gruzijos piliečiui, buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui, dėl kito – dar neapsispręsta.

Abu ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės ir Alytaus apylinkių prokuratūrų prokurorės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją