Praeityje teistas T. Viselga Kauno apygardos teismo nuteistas už tai, kad, siekdamas neprarasti nuosavybes teise tėvui priklausančio buto dalies, į butelį degtinės, kurią vėliau išgėrė jo artimas giminaitis ir šeimos narys – tėvas, įpylė psichotropinės medžiagos – klonazepamo ir tokiu būdu 2011 m. gruodžio 30 d. nužudė savo tėvą.

Taip pat T. Viselga nuteistas ir už tai, kad, užmezgęs artimus santykius, įgijęs aukos pasitikėjimą ir siekdamas pasisavinti pinigines lėšas, 2014 m. spalio 24 d. tą pačią psichotropinę medžiagą, t. y. klonazepamą apgaule sugirdė nukentėjusiajai, apsvaigino, atėmė galimybę priešintis ir, įstūmęs į tvenkinį bei panardinęs galvą po vandeniu, bejėgiškos būklės nukentėjusiąją nužudė. Be to, 37 metų marijampolietis, imituodamas nelaimingą atsitikimą, siekė suklaidinti teisėsaugos institucijas, praneša Kauno apygardos teismas.

Taipogi T. Viselga nuteistas ir už tai, kad, užmezgęs artimus santykius, įgijęs kitos nukentėjusiosios, kurią žadėjo vesti, pasitikėjimą, bei užvaldęs jos 17 377 eurų vertės butą, 2014 m. gruodžio 11 d. ir šiai nukentėjusiajai apgaule sugirdė tos pačios psichotropinės medžiagos – klonazepamo. Šios medžiagos ir alkoholio poveikis nukentėjusiajai sukėlė ūmų širdies veiklos sutrikimą, dėl kurio moteris mirė. Kaltinamasis ir vėl siekė imituoti nelaimingą atsitikimą – inscenizavo, kad nukentėjusioji prigėrė vonioje.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino ir teisminio nagrinėjimo metu parodymų nedavė, nurodė vadovautis parodymais, duotais atliekant ikiteisminį tyrimą.

Kauno apygardos teismas, išanalizavęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, nenustatęs atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių, kaltinamąjį T. Viselgą pripažino kaltu. Jam paskirta galutinė subendrinta bausmė - laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Iš nuteistojo teismas priteisė nukentėjusiųjų ir civilinių ieškovų patirtos 5 289,77 Eur turtinės ir 200 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą, įpareigojo nuteistąjį apmokėti 46,74 Eur proceso bei 1 200 Eur teisinių paslaugų išlaidų.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.