36 metų M. D. teismas skyrė laisvės atėmimą 3 metams. 31 metų A. G. skirtas laisvės atėmimas 1 m. 6 mėn. Abu bausmę atliks pataisos namuose. Siekiant išvengti netikslumų, abiem kaltinamiesiems bausmės nebendrintos, nes M. D. yra kaltinamasis kitoje Vilniaus miesto apylinkės teismo nagrinėjamoje byloje, o A. G. balandį Marijampolės apylinkės teismo nuosprendžiu paskirta bausmė, kuri dar neįsiteisėjusi. Kaltinamieji M. D. ir A. G. nukentėjusiajai solidariai turės atlyginti turtinę žalą – 1370,48 Eur. Kaltinamuosius – 25 metų A. V. ir 57 metų N. K. – teismas išteisino.

„Teismas, skirdamas bausmę kaltinamiesiems M. D. ir A. G., atsižvelgė į tai, kad jie teisti atitinkamai 22 ir 14 kartų. Abu kaltinamieji ne kartą teisti už analogiškų veikų padarymą, nusikalto būdami laisvės atėmimo vietoje, – sako bylą nagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas Audrius Sadauskas. – Kiti du kaltinamieji A. V. ir N. K. išteisinti, nes neįrodyta, kad jie dalyvavo padarant nusikalstamą veiką“.

Kaltinamųjų M. D. ir A. G. atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta. Kaltinamieji nepripažino, tačiau jų kaltė įrodyta. Jų atsakomybę sunkinančios aplinkybės – nusikaltimą padarė bendrininkų grupėje ir būdami jau teisi už tyčinius nusikaltimus, kai teistumas už juos neišnykęs, t. y. recidyvistai.

Teismas nustatė, kad nusikaltimas buvo įvykdytas 2016 m. liepos pabaigoje. M. D., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Kybartų pataisos namuose, paskambino atsitiktinai surinktu mobiliojo ryšio numeriu. Atsiliepusiai moteriai jis melagingai prisistatė policijos pareigūnu ir pranešė, kad pasinaudojus jos banko sąskaita vykdomos neteisėtos finansinės operacijos, todėl, norint užblokuoti nukentėjusiosios sąskaitą, reikalingi elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenys. Po to M. D. kalbėjo su nukentėjusiąja, kaip banko darbuotojas. Nukentėjusioji diktavo elektroninės bankininkystės duomenis, o kaltinamasis tuo metu iš jos sąskaitos pervedinėjo pinigus.

Iš viso per 3 kartus į skirtingas sąskaitas pervesta 2 820 Eur. M. D. veikė ne vienas. Jis susitarė su Kybartų pataisos namuose kalinčiu A. G., kad šis nurodys asmenis, į kurių sąskaitas bus pervesti pinigai, kurie vėliau bus išgryninti ir persiųsti kitiems. Taip iš anksto buvo susitarta su A. V ir N. K., kurie nesuvokė nusikalstamų veiksmų pobūdžio.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.