Ikiteisminio tyrimo duomenimis, užpernai, lapkričio 5 d., Pasvalio rajone A. B., vairavęs „Audi A6 Avant“, nepasirinko saugaus greičio esant drėgnai kelio dangai – lėkė apie 142 kilometrus per valandą, ir nesuvaldė automobilio, kai dehermetizavosi dešinės pusės galinis ratas. Automobilis, nuvažiavęs nuo važiuojamosios kelio dalies į kairį kelkraštį, kelis kartus vertėsi dirbamos žemės lauke, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Avarijos metu nukentėjo trys keleiviai: du jų, patyrę sunkius sužalojimus, mirė iškart, trečiajam buvo sunkiai sutrikdyta sveikata. A. B., palikęs sunkiai sužalotą draugą, apie eismo įvykį ir nukentėjusiųjų būklę nepranešė pagalbą teikiančioms tarnyboms ar asmenims.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo skyriaus prokuroras A. Navickas teigia, kad teismui perduotoje baudžiamojoje byloje tirtas eismo įvykis ir jo pasekmės susijusios su kaltinamojo ir jo bendrininkų prieš dvejus metus tą pačią dieną įvykdytu nusikaltimu – svetimo turto pagrobimu Pasvalio rajono Tetirvinų kaime. Nuo pareigūnų kartu su bendrininkais sprukdamas vairuotojas padarė naujas nusikalstamas veikas – sukėlė eismo įvykį, pražudė du žmones, dar vieną, sunkiai sužalotą, paliko be pagalbos.

Pasak prokuroro A. Navicko, Pasvalio rajono Tetirvinų kaime budrūs kaimynai, pastebėję automobilį ir įtartinus asmenis prie namo, kurio šeimininkų tuo metu nebuvo, pranešė jiems ir policijos pareigūnams. Paaiškėjo, kad automobilio numeriai buvo prieš dvi dienas pavogti Panevėžyje, nes buvo planuota įvykdyti nusikaltimą.

Įstatymas tam, kas vairuodamas kelių transporto priemonę kelių eismo saugumo taisykles, sukėlė avariją, dėl kurios žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų; tam, kas sukėlęs pavojų ar turėdamas pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nors turėjo galimybę suteikti jam pagalbą, numato laisvės atėmimo bausmę iki 2 metų.