Prokurorai prašo spręsti klausimą dėl šios baudžiamosios bylos perdavimo iš Kauno apygardos teismo, kuriam ji teisminga, nagrinėjimui kitam apygardos teismui, nes kaltinamieji kaltinami bendrininkavę nužudant Kauno apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją J. Furmanavičių, ikiteisminio tyrimo metu didžioji dauguma šio teismo teisėjų yra apklausti liudytojais, praneša Generalinė prokuratūra.

Kauno miesto gyventojai 56 metų Raimundas Ivanauskas ir Eglė Barauskaitė kaltinami kurstymu padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – padėti Drąsiui Kedžiui (kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas jam mirus) 2009 m. rudenį nužudyti J. Furmanavičių, V. Naruševičienę, L. Stankūnaitę ir A. Ūsą.

Abu asmenys kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimus dėl nužudymų eigos, surado galimą bendrininką, kartu su D. Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius iš įvykių vietų, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D. Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų ir išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes, tokiu būdu padėdami D. Kedžiui rengtis nužudyti ir nužudant du asmenis.

Ikiteisminį tyrimą atliko Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento, Kauno apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas asmeniui, kuris nužudė du ar daugiau žmonių, numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

2009 m. spalio 5 d. rytą važiuojantis į darbą J. Furmanavičius buvo nušautas iš viso aštuoniais šūviais, automobiliui užblokavus kelią. V. Naruševičienė nužudyta tą pačią dieną rytą savo namų tarpduryje šešiais–septyniais šūviais. Manoma, kad ji, nors ir buvo įspėta apie J. Furmanavičiaus nužudymą, susirūpinusi savo dukters saugumu ir visiškai nekreipdama dėmesio į jai gresiantį pavojų, ėjo jos pasitikti iš mokyklos. Plyšyje tarp laiptelių ir namo sienos rastas D. Kedžiui išduotas pistoletas.