Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas. Ikiteisminį tyrimą atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai.

Įtariama, kad kaltinamasis R. M. 2022 m. spalio 22 dieną įsigijo didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų ir bandė jas persinešti į Alytaus pataisos namų teritoriją.

Bylos duomenimis, asmens kratos metu pareigūnai kūno ertmėse rado į pataisos namus bandytus įsinešti 4 paketus: 1 paketą su kvaišalais, kuriame buvo beveik 13 gramų narkotinių ir psichotropinių medžiagų bei 3 paketus, kuriuose buvo supakuoti 3 mobilieji telefonai, SIM kortelė ir Wi-fi prisijungimo įrenginys.

R. M. pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu (Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio 3 dalis). Už šią nusikalstamą veiką numatomas laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją