Antradienį, apie 10.30 val., S. Karosevičius atvežtas į teismą. Teisėjo kabinete jis šūkavo, triukšmavo. Vedamas iš teismo į automobilį, atsakė į kelis žurnalistų klausimus (pvz., teigė granatą radęs, o ją susprogdinti grasino, nes manė, kad puola banditai). Pasodintas į automobilį gan nepagarbiai reikalavo cigarečių.

Teismas leido suimti įtariamąjį dviem mėnesiams, motyvuodamas tuo, kad šio laikotarpio pakanka ikiteisminiam tyrimui vykdyti.

Anksčiau penkis kartus teistam vyru pareikšti įtarimai dėl to, kad neturėdamas leidimo neteisėtai laikė sprogmenį ir šaunamąjį ginklą.

Panevėžio policija informuoja, kad kreipiantis dėl suėmimo, taip pat pareikšti įtarimai, kad jis nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų, neleisdamas jiems atlikti kratą pastate ir grasindamas juos sužaloti sprogmeniu bei šaunamuoju ginklu.

Teismo motyvuose pažymima, kad iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, jog šioje proceso stadijoje surinkti duomenys pagrįstai leidžia įtarti S. Karosevičių padarius jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas. Kadangi S. Karosevičius įtariamas padaręs vieną apysunkį ir vieną nesunkų nusikaltimą, teistas, turi ryšių užsienyje, teismas mano, kad yra pagrindas taikyti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

S. Karosevičius buvo sulaikytas balandžio 6 d. po sėkmingos „Aro“ ir kitų pareigūnų operacijos. Jis buvo užsibarikadavęs nuomojamose patalpose Obelių seniūnijos Antanašės kaime. Sulaikymo metu rasta granata ir šaunamasis ginklas, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuojančio Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroro teigimu, S. Karosevičius įtariamas neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ir pasipriešinimu bei trukdymu pareigūnams atlikti tarnybos pareigas.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities VPK pareigūnai.

S. Karosevičius taip pat įtariamas narkotinių medžiagų – kanapių auginimu Rokiškio rajone. Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities VPK pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, numato laisvės atėmimą iki trejų metų, už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis – iki penkerių arba aštuonerių metų.