Teismo sprendimu, buvęs policininkas vaikams taip pat turės sumokėti po 15 tūkst. Lt turtinės žalos atlyginimą bei iki pilnametystės (jeigu mokysis – iki 24 metų) kas mėnesį po 316,87 Lt pašalpas.

Vilniaus apygardos teismas jau antrą kartą nagrinėjo G. Ulio vaikų ir jų žmonos ieškinį, nes balandį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) suabejojo, ar dėl D. Narinkevičiaus sukeltos tragiškos avarijos atsakomybės našta neturėtų tekti ir Lietuvos valstybei, kurios pareigūnai esą galimai netinkamai reguliavo eismą.

Tačiau ir šįkart teismas konstatavo, kad žalą žuvusiojo vaikams privalo atlyginti tik policininkas - teismas vadovavosi ikiteisminio tyrimo pareigūnų nutarimais, kuriais konstatuota, jog eismą reguliavę pareigūnai nusikaltimo nepadarė.

Siekė prisiteisti 2,5 mln. Lt

Per prieš 6 metus Vilniuje įvykusią avariją žuvusio G. Ulio bei jo senelės Elenos Jankauskienės artimieji iš policininko bei Lietuvos valstybės, atstovaujamos Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato bei Viešosios policijos Vilniaus apsaugos skyriaus, siekė prisiteisti beveik 2,5 mln. litų.

Vilniaus apygardos ir Lietuvos apeliacinis teismai anksčiau buvo nusprendę iš D. Narinkevičiaus už tragišką avariją žuvusiųjų artimiesiems priteisti daugiau kaip 400 tūkst. litų.

Policininkas važiavo dideliu greičiu

Lietuvos krepšinio federacijoje bei Š.Marčiulionio krepšinio mokykloje treneriu dirbęs G. Ulys bei jo senelė žuvo 2001-ųjų spalio 28-sios naktį Vilniuje, Šeškinės rajone, kai naktį taksi automobiliu po pobūvio važiavo namo. Artėjant vidurnakčiui, G. Ulys vieną taksi iškvietė žmonai su vaikais, kitą - savo tėvams su močiute. Sūnus nutarė palydėti tėvus iki pat namų durų.

Kai su bendrovės „Martonas“ taksi automobiliu jie važiavo į namus, prie Gelvonų ir Paberžės gatvių sankryžos dėl eismo įvykio buvo užtvertas kelias. Iš mašinos išlipęs G. Ulys bandė padėti taksistui išvažiuoti iš spūsties atbuline eiga, kai į jį netikėtai trenkėsi dideliu greičiu atskriejęs policininko vairuojamas automobilis „Mazda 626“.

Anksčiau „Statybos“ komandoje žaidęs G. Ulys mirė iš karto, o jo senelė E. Jankauskienė – ligoninėje.

Prieš teismą stojo ir kraują sukeitusios medikės

DELFI primena, kad nuo pat įvykio tyrimo pradžios buvo įtariama, kad avariją sukėlęs kelių patrulių rinktinės vyresnysis policininkas automobilį vairavo neblaivus.

Po avarijos praėjus net 4 valandoms Vilniaus priklausomybės ligų centre D. Narinkevičiui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - jo kraujyje rasta 1,89 promilės alkoholio. Tiesa, vėliau baudžiamojoje byloje atsirado įrašas, kad policininkas buvo blaivus.

Po pusės metų trukusio tyrimo pareigūnai nustatė, kad avarijos kaltininko kraujas buvo pakeistas. Už tai buvo teisiamos dvi medikės.

Teismas yra nustatęs, kad automobilį vairavęs neblaivus D. Narinkevičius yra kaltas dėl avarijos, kurios metu du žmonės žuvo bei du buvo sužaloti . Už tai jam Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas buvo skyręs penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Vėliau šią bylą apeliacine tvarka nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas nusprendė padidinti bausmę – pareigūnui buvo skirti 6 metai ir 6 mėnesiai laisvės atėmimo. LAT paliko galioti šį nuosprendį.