Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Kerys DELFI sakė, kad A. Jonaitienės baudžiamoji byla Šiaulių apygardos teismui turėtų būti perduota nagrinėti spalio mėnesio antrą arba trečią savaitę. „Byloje dar trūksta kelių detalių“, - teigė prokuroras.

Kartą jau pratęstas suėmimo terminas A.Jonaitienei baigiasi sekmadienį. Į teismo posėdį atvežta broliukų motina neprieštaravo, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas pratęstų kardomąjį kalinimą.

DELFI primena, kad kovo pabaigoje sulaikyta A.Jonaitienė prisipažino pasmaugusi ir vėliau į Kražantės upelį įmetusi aštuonmetį ir dvylikametį sūnus. Motina vėliau esą parodė, kaip įmetė vaikus į upelį.

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos ekspertai atliko A.Jonaitienei psichiatrijos ekspertizę ir nustatė, kad moteris yra pakaltinama, gali suvokti savo veiksmus, dalyvauti atliekant ikiteisminį tyrimą ir stoti prieš teismą.

Už dviejų vaikų nužudymą Kelmės rajono gyventojai gresia įkalinimas iki 20 metų arba griežčiausia bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.