Teismas patenkino prokuroro prašymą ir vienam mėnesiui suėmė galimai šį nusikaltimą organizavusį ir įvykdžiusį asmenis.

Nusikalstamos veikos organizatoriui P. Kairiui pateiktas įtarimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo organizavimo bei neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo.

Nusikalstamos veikos vykdytojui P.B. pateiktas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso 135 str. 1 d. – sunkus sveikatos sutrikdymas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už sunkų sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

Buvo skelbta, kad buvusi P. Kairio draugė Eglė buvo sužalota gegužės 20-osios vakare. Grįžtančią namo, laiptinėje, ją užpuolė nepažįstamas 16-18 metų jaunuolis – jis merginą apipylė rūgštimi. Eglė sunkiai sužalota – nudegintas veidas, krūtinė, pilvas, kitos kūno dalys. Ji vis dar gydoma Kauno klinikose.

Iškart buvo įtarta, jog nusikaltimas užsakytas. Kaip DELFI pasakojo tyrimui vadovaujantis Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Romanas Mackevičius, tyrimo metu paaiškėjo, kad mergina buvo tris mėnesius sekama – jos automobilyje rastas paslėptas mobilusis telefonas su GPS funkcija.

Įtariama, kad P. Kairio motyvas – kerštas. Tačiau prokuroras neįvardijo, už ką konkrečiai jis galėjo keršyti – ar už tai, kad draugė jį paliko, ar už kažką kitą. Pasak prokuroro R. Mackevičiaus, P. Kairys savo kaltę pripažįsta iš dalies.

P. Kairys 2007 metais buvo teisiamas kartu su tuometinio finansų ministro Zigmanto Balčyčio sūnumi Donatu Balčyčiu ir dar dviem asmenimis – visi jie dirbo Lietuvos verslo plėtojimo agentūroje. Jie buvo teisiami už piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą skirstant Europos Sąjungos lėšas.