Penktadienį kūdikio atsikračiusi R. B. nebuvo atvežta į teismą. DELFI žiniomis, po gimdymo druskininkietės sveikata nėra gera ir ji negalėjo dalyvauti teismo posėdyje. Teisėjai pačiai teko vykti į Kauno klinikas.

Merginai pateikti įtarimai dėl savo sūnaus nužudymo.

Šeštadienį bus spendžiamas ir kardomosios priemonės skyrimo klausimas merginos motinai. Prokurorai teismo neprašė, kad vyriškis taip pat būtų suimtas.

Penktadienį ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras R. B. pateikė įtarimus pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 1,2,3 p. – mažamečio, bejėgiškos būklės, savo artimo giminaičio arba šeimos nario nužudymas.

Jos motinai J. B. taip pat pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 1,2,3 p. – mažamečio, bejėgiškos būklės, savo artimo giminaičio arba šeimos nario nužudymas ir Baudžiamojo kodekso 24 str. 6 d. – padėjėjas.

Nors skelbta, kad R. B. būklė yra sunki ir ji negali atvykti į teismą, penktadienio popietę mergina, lydima konvojaus pareigūnų, iš Kauno klinikų pervežta į tardymo izoliatorių.

DELFI žiniomis, mergina tikina, kad kūdikį pagimdė degalinės tualete, tačiau kad nužudė, neprisipažįsta – esą naujagimis įkrito į klozetą. Įvykio metu degalinėje dirbę operatoriai DELFI tokią galimybę kategoriškai neigė.

Pareigūnai tvirtina turintys duomenų, kad moteris iš anksto planavo atsikratyti kūdikiu ir slėpė nėštumą, nes laukdamasi nesilankė pas gydytojus, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Įtariamoji gyvena Anglijoje, augina dvejų metų berniuką. Mergina į Lietuvą parskrido trečiadienį. Oro uoste ją pasitiko mama su sugyventiniu ir visi pajudėjo Druskininkų link.

Pakeliui jie sustojo degalinėje, kur už pilvo susiėmusią nėščiąją į tualetą palydėjo motina.

Degalinės vaizdo kameros užfiksavo, kad moteris tualete praleido pusvalandį. Kol mergina gimdė, degalinėje jos laukė motina su sugyventiniu.

DELFI primena, kad trečiadienio vakarą Ilgakiemio kaime esančioje „Emsi“ degalinėje rastas naujagimio berniuko lavonas. Kraupus radinys aptiktas degalinės tualeto šiukšliadėžėje.

Kiekvienos dienos vakarą valytojai tvarko tiek degalinės teritoriją, tiek ir vidų. Kaip įprasta apie 19 val. išnešamos per dieną tualete susikaupusios šiukšlės.

Tačiau valytojui trečiadienį kilo įtarimas, kad šiukšlių maišas šį kartą sunkesnis nei įprastai. Valytojas maišą išnešė ir išmetė į už 50 metrų nuo degalinės esantį konteinerį. Praplėšęs maišą valytojas išvydo berniuko kojytę.

Į degalinę iškart buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Degalinės patalpas stebi vaizdo kameros. Tiesa, tualeto patalpa nėra stebima. Degalinės darbuotojai tikina, kad per dieną degalinėje apsilanko šimtai klientų, todėl pastebėti kažką įtartino sudėtinga.

Pareigūnai paėmė vaizdo įrašus, pagal kuriuos ketvirtadienį pavyko nustatyti ir sulaikyti įtariamuosius Druskininkų gyventojus – naujagimio 24 metų mamą, jos motiną ir šios sugyventinį.

Įstatymas numato, kad už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.