Byla iškelta dėl G.Dekanidzės skolų veiklos jau nevykdančiai akcinei bendrovei "Utenos gėrimai", kuri dabar reorganizuota į bendrovę "Utenos alus".

Teismo posėdyje buvo apklausta 13 liudytojų, tarp jų - dabar jau neegzistuojančių G.Dekanidzės bendrovių "Glorija" ir "Gedena" direktorė komercijos reikalams ir buhalterė, tačiau į posėdį neatvyko itin svarbūs liudytojai - tuometinio "Utenos gėrimų" generalinio direktoriaus pavaduotojas komercijos reikalams Aldukas Jurgis Varnas, kuris sudarė sutartis su G.Dekanidzės bendrovėmis. Taip pat neatvyko dar viena "Utenos gėrimų" atstovė - Ona Sudeikienė.

Iš esmės G. Dekanidzės bylos teismas nepradėjo nagrinėti. Kitus liudytojus ir galbūt teisiamąjį ketina apklausti kitame posėdyje, kuris numatytas gegužės 3 dieną.

G.Dekanidzės bylos teismui ilgai nepavyko atversti - ji ne kartą buvo grąžinama tardymui papildyti. Paskutinį kartą - pernai rudenį. Tačiau Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį nusprendė, kad tardytojams bylos pildyti daugiau nereikia ir atidavė nagrinėti ją Vilniaus miesto 4-osios apylinkės teismui.

G.Dekanidzei yra pareikšti kaltinimai dėl svetimo turto iššvaistymo stambiu mastu, oficialaus dokumento suklastojimo ir panaudojimo bei bendrovių buhalterinės apskaitos dokumentų neišsaugojimo. Jo turtui uždėtas areštas.