Vilniaus apygardos prokuratūra kaltinimus yra pareiškusi šešiems jauniems vilniečiams, du iš jų – nepilnamečiai. Vienas jų yra apkaltintas prostitutės nužudymu.

Dėl įvairių nusikaltimų taip pat yra teisiami Mantas Dagys, Darius Archipovas, Glebas Skripnikas ir Pavelas Tarasenka. Dar vienas asmuo nuo teisėsaugos slapstosi, todėl jo byla išskirta.

Baudžiamoji byla yra nagrinėjama neviešuose posėdžiuose – taip siekiama apsaugoti nukentėjusiųjų privatų gyvenimą ir teisiamų nepilnamečių teises.

Bylos duomenimis, kai kuriems kaltinamiesiems yra pateikti kaltinimai dėl neįgalios mergaitės išžaginimo Vilniaus centre, po Baltuoju tiltu. Nustatyta, kad jaunuoliai mergaitę ne tik žagino, bet ir seksualiai prievartavo.

Be to, taip pat narpliojamas nužudymas sostinės Stoties rajone, kai 2011-ųjų vasarą buvo rasta negyva 34 metų prostitutė. Jos kūnas aptiktas Plačiojoje gatvėje, apleisto pastato betoninėje garažo duobėje.

Šioje byloje teismas jau yra apklausęs beveik visus liudytojus, artimiausiu metu teismas apklaus ir kaltinamuosius, kurių dalis kaltės nepripažįsta.