Pasak kasacinės instancijos teismo teisėjų, A. Jonikui skirta bausmė nėra nei per švelni, nei per griežta, todėl nėra teisinio pagrindo ją keisti.

Teisėjams atmetus avarijoje žuvusios moters artimųjų kasacinius skundus buvo padėtas taškas A. Joniko istorijoje – nuteistajam palikta anksčiau skirta bausmė bei jam nurodyta žuvusiosios sutuoktiniui sumokėti 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Šioje byloje žuvusiosios artimieji siekė, kad A. Jonikas būtų teisiamas ne tik dėl to, jog avariją padarė būdamas apsvaigęs ir nuo alkoholio, ir nuo narkotinių medžiagų.

„Ikiteisminio tyrimo metu, praėjus kelioms dienoms po eismo įvykio, atlikus tyrimą, nustatyta, kad nuteistojo A. Joniko organizme buvo narkotinių medžiagų pėdsakų, – savo skunde teigė nukentėjusieji. – Nagrinėjant bylą teisme nuteistasis neneigė to, kad vartojo narkotines medžiagas ir alkoholį prieš eismo įvykį, tačiau nedavė parodymų, kad vartojo šias medžiagas po eismo įvykio. Dėl to aplinkybė, kad nuteistasis A. Jonikas įvykio metu buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, byloje yra įrodyta, o pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai, nenustatydami šios aplinkybės, padarė bylos duomenims prieštaraujančias išvadas.“

Tačiau šie argumentai teisėjų neįtikino – nenustatyta, kad A. Jonikas būtų apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Avarija pačiame Biržų centre, Vytauto gatvėje, įvyko 2013 metų liepos 7 dieną. Apie 20.40 val. biržiečio A. Joniko vairuojamas automobilis „Volkswagen Golf“, važiuodamas apie 107 km/h greičiu, trenkėsi į prie šaligatvio stovėjusį automobilį „Renault Laguna“. Tuo metu į šį automobilį 44 metų biržietė dėjo ką tik parduotuvėje įsigytus pirkinius.

Patyrusi daugybinius kūno sužalojimus moteris žuvo, o du su A. Joniku važiavę nepilnamečiai buvo sužaloti. Nesuteikęs jiems pagalbos, A. Jonikas paspruko iš avarijos vietos.

A. Jonikas tyrimo metu ir teisme jis tvirtino, kad per avariją prarado atmintį ir atsipeikėjo tik atsidūręs Biržų girioje, netoli sienos su Latvija.

Sutikęs grybautoją, A. Jonikas jo paprašė nuvykti pas tėvus ir jiems pasakyti, kad atvažiuotų į vieną poilsiavietę miške jo pasiimti. A. Jonikas teigė tik vėliau sužinojęs, kad nuo avarijos tuo metu jau buvo praėjusios 4 dienos.

Iškart po nelaimės buvo paskelbta pabėgusio iš avarijos vietos A. Joniko paieška. Jo tėvai, girioje suradę sūnų, apie tai pranešė policijai ir jaunuolis buvo sulaikytas.

DELFI primena, vietos gyventojams puikiai žinomas kelių chuliganas nesikuklino internete išplatinti savo automobilio spidometro vaizdo įrašo ir pasigirti kokiu greičiu jis važinėja miesto gatvėmis.