Penktadienį krovininiu automobiliu „Mercedes Benz“ Aušgirių kaimu (Pagėgių savivaldybė), važiuodamas jaunas vyras nesuvaldė transporto priemonės. Nuo kelio nuvažiavęs mikroautobusas trenkėsi į medžius. Pirminiais duomenimis, sužalojimai nebuvo itin pavojingi, tačiau smurtu ir pasikėsinimu išžaginti kaltinamas jaunas vyras buvo nuvežtas į ligoninę.

Klaipėdos apygardos teisme antradienį buvo numatytas paskutinis liudininkų apklausoms skirtas teismo posėdis. Teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė Delfi.lt informavo, kad posėdis iš dalies buvo numatytas nuotoliniu būdu, tačiau jis atidėtas, nes popietę gautas kaltinamojo raštas, kad jis negali dalyvauti.

„Teismo posėdis neįvyks. Kaltinamasis pateikė informaciją, kad jis turi nedarbingumą, tad negalės dalyvauti“, – informavo G. Daugėlaitė.

Anot Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, po avarijos jaunas vyras ilgai ligoninėje neužsibuvo.

„Po avarijos tą pačią dieną jis buvo paleistas iš ligoninės gydytis ambulatoriškai“, – sakė R. Matonis.

Vaikinas teisiamas už tai, nepilnametei merginai sulaužė žandikaulį. Tuo metu jis pats dar nebuvo sulaukęs pilnametystės. Būdamas neblaivus jis merginą bandė žaginti, prievartauti. Apie įvykius teisme pasakojantys su mergina buvę jaunuoliai teigė, kad po įvykių jis kaltę neigė, ne vienas sužalotą merginą matęs jos draugas norėjo surengti linčo teismą, tačiau sakė supratę, kad taip teisingumo nepasieks.

Delfi.lt primena, kad nusikaltimas įvykdytas 2019 metų gegužės 26-ąją, paryčiais, apie 4.30 val. Pirminiais tyrimo duomenimis, Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Sulaikius vaikiną paaiškėjo, kad įtariamasis neblaivus. Jam buvo nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Tauragės apylinkės teismo paskirtą lygtinę trejų metų ir keturių mėnesių bausmę apskundė nukentėjusiosios pusės advokatai bei prokuratūra. Netrukus Klaipėdos apygardos teismą pasiekė ir kaltinamojo skundas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)