„2021 m. sausio 28 d., apie 11.26 val., socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Pagalba vairuotojams Tauragėje“ buvo publikuota nuotrauka, kurioje vaizduojamas tarnybinis policijos automobilis su prierašu, kurio tekstas žemina policijos pareigūnus.

Iškalbingas ir drąsos nestokojantis 20-metis jaunuolis, savo veiksmais įžeidė ne tik policijos pareigūnų garbę ir orumą, bet ir padarė administracinį nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – LR ANK) 508 straipsnyje (Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno garbės ir orumo pažeminimas).

Ši neetiško turinio žinutė skirta pareigūnams, Tauragės rajono gyventojui kainuos brangiai. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Informuojame, kad policijos pareigūnus, sąžiningai vykdančius savo pareigas, gina įstatymai, o į bandymus nusikalstamai paveikti pareigūnus reaguojama principingai.

Gerbkite tuos, kurie pirmieji atskubės Jums į pagalbą ištikus nelaimei“, - feisbuke pasidalino Tauragės policija.

15min portalas pasidalino informacija, kad, anot policijos, įžūlus įžeidimas už kurį bus griežtai baudžiama, skambėjo taip: „Stovi agurkai prie pepco“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)