Pirmadienio popietę policija gavo pranešimą apie girtaujančius nepilnamečius. Įvykio vietoje pamatytas vaizdas suglumino: vieno Tauragės daugiabučio laiptinėje gulėjo paauglys, jis buvo be sąmonės.

Pareigūnai toje pačioje laiptinėje esančiame bute užtiko ir jo draugą, taip pat mokyklinio amžiaus vaiką. Nors pastarasis buvo sąmoningas, tačiau stipriai apgirtęs – jam nustatytas vidutinis (1,28 prom.) girtumas.

Abu paaugliai pristatyti į Tauragės ligoninę. Iš pradžių, kad be sąmonės rastas paauglys buvo komos būsenos, tačiau Tauragės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Skrodenienė paneigė šią informaciją.

Anot jos, vaikai neva buvo paguldyti į ligoninę, bet nė vienas jų nebuvo komos būsenos.

Iš tvarkingų šeimų

J. Skrodenienė sako, kad girtavę vaikai antradienio popietę jau buvo išsiųsti namo iš ligoninės.

Ji taip pat sako, kad vaikai prieš išgertuves specialistams nebuvo žinomi – skyriaus duomenimis, buvo drausmingi ir mokykloje ir namuose. Tėvai taip pat esą problemų su alkoholiu neturi.

Pasak jos, vaiko teisių specialistai jau pasikalbėjo su vaiko tėvais.

„Abiejų tėvai labai stipriai pergyvena, mano, kad reikės pagalbos. Mes jiems siūlome psichologinę, kitokią pagalbą – jeigu tik šeima sutiks, viskas bus suteikta. Neturime žinių apie vaiko teisių pažeidimus nei vienoje, nei kitoje šeimoje.

Tėvai labai adekvačiai ir protingai reaguoja, supranta, kad tai negali pasikartoti“, – pasakoja pašnekovė.

Ji taip pat negalėjo pasakyti apie galimas sankcijas vaikams. Esą dar anksti spręsti, ar šeimos bus įrašytos į rizikos šeimų sąrašus, ar tiesiog įspėtos.