Kadangi iškart po įvykio nukentėjusysis tvirtino, kad jam nieko nenutiko, kad jis jaučiasi visiškai gerai ir pats paprašė prokuroro parvežti jį namo, A. Žukauskas sutiko tai padaryti.

Bevažiuojant R. A. pajuto skausmus, prokuroras, suprasdamas, kad autoįvykio metu žmogaus sveikatai galėjo būti pakenkta bei suvokdamas savo atsakomybę, grįžo kartu su nukentėjusiuoju į įvykio vietą ir informavo apie tai medikus bei policiją.

Po R. A. apžiūros Marijampolės ligoninės priėmimo skyriuje buvo įtarta, kad nukentėjusiajam lūžo kaukolė bei stuburas, tačiau atlikus tyrimus Kauno klinikose buvo diagnozuotas kaklo slankstelio lūžis. R. A. šiuo metu gydomas ligoninėje.

Prokuratūra informuoja, kad po įvykio prokuroras nedelsiant iškvietė Kelių policijos pareigūnus bei greitąją medicinos pagalbą, rūpinosi nukentėjusiuoju, kol atvyko minėtų tarnybų atstovai ir R. A. buvo nuvežtas į ligoninę.

Marijampolės ligoninės priėmimo skyriuje nustačius R. A. kaukolės ir stuburo lūžimus, jis buvo išvežtas į Kauno klinikas.

Ketvirtadienį nuvykęs į Kelių policiją prokuroras A. Žukauskas pateikė savo paaiškinimą raštu.

Nustatyta, kad Marijampolės apylinkės prokuratūros vyr. prokuroro pavaduotojas Arūnas Žukauskas automobilį vairavo blaivus.

Nuo 1994 m. metų automobilio vairavimo patirtį turintis prokuroras A. Žukauskas iki šiol nebuvo patekęs nė į vieną eismo įvykį, nuobaudų dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų neturi, nuoširdžiai apgailestauja dėl šio įvykio ir rūpinasi nukentėjusiojo būkle.

Siekiant užtikrinti nešališkumą ir skaidrumą šiame ikiteisminiame tyrime, kurio metu turės būti įvertinta aukštas pareigas einančio prokuroro atsakomybė, tyrimas perduotas į Panevėžio apygardos prokuratūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)