Penktadienį apie pusvalandį po vidurnakčio Vilniaus rajono Šulgių kaimo prieigose VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai užfiksavo nuo valstybės sienos su Baltarusiją į šalies gilumą judančius 4 įtartinus vyrus. Jie nešė juodos spalvos ryšulius.

Asmenų sulaikymui buvo pasitelkta tarnybinė belgų aviganė Korsa. Pažeidėjus ji tamsoje susekė pasislėpusius krūmynuose maždaug už 200 metrų nuo sienos. 4 sulaikytieji pasirodė esantys Vilniaus rajono gyventojai, kuriems - nuo 19-os iki 23-ejų. Jie gabeno 5 dėžes, iš viso 2500 pakelių, rūkalų „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis.

Aiškinantis įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad cigaretės per valstybės sieną buvo permestos iš Baltarusijos teritorijos. Jų nešikai Lietuvoje krovinį perėmė ir turėjo kuo greičiau nugabenti į šalies gilumą.

Visi sulaikytieji neturėjo VSAT leidimų būti šioje vietoje nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje. Vienas Vilniaus rajono gyventojas neturėjo ir asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, kurie čia taip pat privalomi.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ketveriukei pradėta administracinės bylos teisena. Už tai nešikams gresia baudos nuo 1448 iki 2896 eurų. Ši byla bus nagrinėjama teisme.

Už tai, kad neturėjo privalomų dokumentų, pasieniečiai Vilniaus rajono gyventojams dar skyrė administracines baudas po 21 eurą.

Sulaikytos cigaretės saugomos Vilniaus rinktinėje.