Pranešėja, grybauti išėjusio vyriškio sugyventinė, taip pat informavo, kad vyras serga, sunkiai vaikšto, praneša Telšių apskrities policija.

Ieškoti pasiklydusio asmens operatyviai į įvykio vietą išvyko Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, taip pat išsiųstas ir tuo metu dirbęs patrulių ekipažas. Buvo iškviestas ir Mažeikių r. PK kinologas Tomas Taurinskis su tarnybiniu šunimi Atilu.

Aptiktais pėdsakais Atilas, sukdamas ratais, vaikščiojo po visą mišką, eidamas gilyn į mišką, kol atvedė iki tos vietos, kur vyriškio jau buvo ieškojusi sugyventinė. Miške T. Taurinskis iš šuns elgesio suprato, kad jis aptiko žmogų. Atilas patraukė į sunkiai praeinamą miško dalį, kur aukšta žolė, krūmynai.

Eidamas paskui šunį, Tomas pajuto, kad pavadis atsipalaidavo (šuns nebuvo galima matyti šiame masyve). Kinologas išgirdo silpną žmogaus balsą, o priėjęs prie tarnybinio šuns, pamatė šalia jo pusiau gulintį ieškomą vyriškį. Žmogus dėl skaudančių kojų nebegalėjo paeiti, buvo nuvargęs ir jau manė, kad naktį praleis miške.

Grybautojas surastas nuo pagrindinio kelio apie 200 metrų, miško masyve, už Stipirkių sodų, ir parvežtas namo. Medikų pagalbos vyrui neprireikė.

Šiais metais Atilas buvo pasitelktas 42 kartus, buvo sulaikyti 3 asmenys, įtariami nusikalstama veika ir surastas 1 ieškomas asmuo. Per ketverius Atilo tarnybos metus surasti 4 žmonės ir sulaikyti 4 asmenys, įtariami nusikalstamos veikos padarymu.

Policijos pareigūnai pataria: neiti grybauti vieniems, ypač, jei miškas nepažįstamas, o einant į miškus pasiimti su savimi mobiliuosius telefonus, kad pasiklydus ar sunegalavus, būtų galima juo pasinaudoti ir išsikviesti pagalbą. Be to, mobilusis telefonas, ištikus nelaimei, labai palengvintų paieškos darbus policijos pareigūnams.