Su DELFI susisiekusi moteris pasakojo, kad vietoj atsakymo tardymo izoliatoriuje sulaukė įžeidimų, o kur laikrodis, taip ir liko neaišku. Vietoj atsakymo, anot moters, po kelių dienų tas pats kratą atlikęs pareigūnas iš jos vyro dar paėmė ausinuką.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus vadovo pareigas laikinai einantis Paulius Žvaliauskas DELFI informavo, kad jis yra gavęs ir kalinčiojo, ir jo žmonos skundą dėl dingusio laikrodžio. Anot jo, kol kas nėra visiškai aiški situacija – atliekamas tarnybinis tyrimas.

Piktinosi „jovalu“

Kaip pasakojo skundą parašiusi moteris, po kratos balandžio 15 dieną pareigūnai paliko tikrą „jovalą“: į kameras grįžę žmonės rado išmėtytus daiktus. Būtent tada jos vyras ir pasigedo brangios dovanos.

Anot moters, pažado, kad bus atliktas tyrimas ji sulaukusi tik tuomet, kai balandžio 17 d. paskambino Šiaulių tardymo izoliatoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus viršininkui Almantui Pranskūnui. Kaip DELFI rašė moteris, iš pradžių jai teko išklausyti gana nemalonias replikas, kad gali nupirkti kitą laikrodį, esą jei jau galėjo sumokėti už vieną, gali sau leisti nupirkti ir kitą. Skundą parašiusi moteris neslėpė, kad tik pareiškusi, kad pareigūnams laikrodžių dovanoti neketina, sulaukė pažado viską išsiaiškinti.

„Mano vyrui tik tada buvo atneštas pasirašyti dokumentas, kad jo prašymas priimtas, o ne tą pačią dieną, kai jis tą prašymą padavė“, – rašė kalinčiojo žmona.

Pažadas išsiaiškinti - tik apsižodžiavus

Moterį papiktino ir tai, kad balandžio 24 dieną, jau anksčiau kratą atlikęs pareigūnas iš jos vyro dar paėmė ausinuką.

Kaip sakė P. Žvaliauskas, Šiaulių tardymo izoliatoriuje įkalintas vyras nėra iš tų, su kuriais būtų nuolatiniai konfliktai. Į skundą žiūrima rimtai. Aiškinamasi, kas iš tiesų įvyko. Ž. Žvaliauskas patikino, kad kai baigsis tyrimas, tuomet bus galima tiksliau kalbėti ar įvyko kažkoks nesusipratimas, ar buvo padarytas pažeidimas iš pareigūno pusės.

„Kol kas negaliu daug kažko pasakyti. O kratos atliekamos gana dažnai, kalinių neperspėjame, nes ieškoma neleistinų daiktų“, – paaiškino l. e. p. įstaigos vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)