Policija pranešė, kad liepos 10 d. vakarą policijos pareigūnai stebėjo taborą. Netrukus pamatė vyrą ‒ šis iš lūkuriuojančių narkomanų paėmė pinigus ir atidavė romų tautybės moteriai, ši jam perdavė narkotines medžiagas.

Abu – vyras ir moteris, buvo iškart sulaikyti.

Vyras, nešęs „dozes“ narkomanams ir pastebėjęs policijos pareigūnus, sprukdamas išmetė 29 folijos lankstinukus su narkotinėmis medžiagomis.

Toli nubėgti jam nepavyko ‒ buvo sulaikytas. Vyras (gimęs 1989 m.) policijai gerai žinomas ‒ trisdešimtmetis jau ne kartą teistas už vagystes, plėšimą, sukčiavimą, viešosios tvarkos pažeidimą, disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Jis už reikiamą narkotikų „dozę“ padeda romams platinti narkotines medžiagas.

Sulaikytos moters (gimusios 1976 m.) namuose buvo atlikta krata ‒ pareigūnai rado 5 čekius (dozes), folijos atraižas, jau paruoštas narkotinėms medžiagoms fasuoti, bei apie 500 eurų, gautų nusikalstamu būdu.

Policijos pareigūnams gerai žinoma ir keturiasdešimt dvejų metų sulaikytoji. Visai dar neseniai ji buvo sulaikyta už analogišką nusikaltimą ir šiuo metu laukia teismo. Už grotų jai teks praleisti ne vienerius metus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.