42 metų A. Pukelio skundą trečiadienį turėjo nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas, tačiau pareiškėjas teismo posėdyje nepasirodė. Kadangi teismui nepavyko sužinoti jo neatvykimo priežasties, skundo nagrinėjimą nuspręsta atidėti rugsėjo mėnesiui.

„Švinius“ skundžia policijos nutarimą, kuriuo iš jo mėnesiui atimta teisė vairuoti transporto priemonę. Bylos duomenimis, vasario 20-ąją vairuodamas savo visureigį „Toyota Tundra“ A. Pukelis nebuvo prisisegęs saugos diržo.

Kadangi tai buvo antras pažeidimas, policija nusprendė jam skirti maksimalią baudą – draudimą mėnesį vairuoti automobilį. Tiesa, už šį pažeidimą A. Pukeliui buvo galima skirti ir švelnesnę sankciją – baudą nuo 200 iki 300 litų.

A. Pukelis šią savaitę Lietuvos Aukščiausiojo Teismo galutine ir neskundžiama nutartimi buvo nuteistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei policijos pareigūnų įžeidimo. Už šiuos nusikaltimus „Šviniui“ buvo skirta 150 MGL bauda - 19 tūkst. 500 Lt.

Šioje byloje nustatyta, kad A. Pukelis grasino jį sustabdžiusiems policijos pareigūnams bei reikalavo daugiau jo nestabdyti ir nebausti administracine tvarka už KET pažeidimus.