Prie kadaise buvusio „Rasos“ kombinato pirmo sustabdyto vairuotojo promilės (0,19) leido pagalvoti, kad čia pagiringų bus dauguma. Tačiau tai buvo ir viskas. Šioje vietoje BMW vairuotojui surašytas protokolas už tai, kad vairavo automobilį su pasibaigusia technine apžiūra ir nebegaliojančiu vairuotojo pažymėjimu.

Šilutės plento ir Dubysos gatvės sankryžoje automobilio „Rover 416“ vairuotojas Martynas J., gim. 1997 m., įkliuvo vairuodamas ką tik nusipirktą automobilį, kuris buvo neapdraustas, be techninės apžiūros, o pats vairuotojas niekada nesiteikę įsigyti vairuotojo pažymėjimo.

Po 8 val. policijos ekipažai patraukė į skirtingas Klaipėdos rajono vietas.

Kelyje Jakai–Dovilai pirmą neblaivų vairuotoją sustabdė neviešo patruliavimo automobilio „Škoda Octavia“ ekipažas. Seno, neregistruoto, neapdrausto, neturinčio techninės apžiūros dokumentų mopedo „Delta“ vairuotojui Andriui S., gim. 1992 m., kuris niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo, nustatytas lengvas girtumas – 1,12 prom. Vaikinas mopedą pasiėmė pas draugą, nes ketino jį už 50 eurų pirkti. „Delta“ išvežtas į policijos saugomą aikštelę.

Po 9 val. pajūrį ėmė merkti lietus, bet klydo tie, kurie pagalvojo, kad pareigūnai sėdės automobiliuose.

Šilutės kelyje, prie Dumpių, sustabdyto automobilio „Alfa Romeo“ vairuotojui Egidijui B., gim. 1982 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,86 prom.

Netrukus buvo sustabdyta neblaivi vairuotoja (ne Janina, o Irina). Automobilio „Renault Laguna“ vairuotojai Irinai K., gim. 1962 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,62 prom. Sakė, kad šventė vaiko gimtadienį. Vaikas, matyt, didelis, nes iš Anglijos grįžęs. Irina teigė, kad išvakarėse išgėrė du „pusdidžius“ plastikinius butelius šio krašto alaus. Tačiau nieko nevalgė. Nevalgo, kai geria.

Tik apie 10 val. buvo sustabdytas pirmas vairuojantis Jonas. Jis buvo blaivus. Po to patruliai vėl pakeitė dislokacijos vietą. Vieni patraukė į Kretingos rajoną ir Platelius (Plungės r.), o trys ekipažai nukeliavo į Klaipėdos rajono gilumą.

Kelyje Kretinga–Raguviškiai iš karto buvo sustabdyti du neblaivūs dviratininkai, vieno kaimo gyventojai, bet ne sugėrovai ir net ne draugai. Mindaugui B., gim. 1986 m., nustatytas lengvas girtumas – 1,02 prom., o Vytautas V., gim. 1956 m., buvo gerokai girtesnis. Jam nustatytas vidutinis girtumas – 1,68 prom.

Tuo metu policijos būrys, dirbęs Klaipėdos rajone, Priekulės aplinkkelyje, per pusvalandį apsivertė darbais iki kaklo.

Automobilio „Volvo V40“ vairuotojui Rolandui Š., gim. 1972 m., pateikusiam airišką vairuotojo pažymėjimą, nustatytas lengvas girtumas – 0,47 prom. Automobiliu taip pat vyko trys vaikai ir blaivi žmona, turinti teisę vairuoti.

Sustabdžius „Audi A4 Avant“, jo vairuotojui šilutiškiui Mantui K., gim. 1986 m., nustatytas vidutinis girtumas – 1,68 prom. Pilietis sakė, kad važiavo „po šabaškių“ namo.

Netrukus buvo sustabdytas šio reido rekordininkas šilutiškis Donatas G., gim. 1991 m. Jam nustatytas vidutinis girtumas – 2,20 prom. Kol Donatui buvo rašomas protokolas, jo automobilyje „Peugeot 307“ kompanija veltui laiko neleido. Per rankas ir gerkles „paleido“ buteliuką.

Apie trečią valandą buvo paskelbta kavos valandėlė. Policininkai, važiuodami į vieną degalinę Dituvoje, patikrino dviratininką. Rimantui G., gim. 1953 m., nustatytas lengvas girtumas – 0,53 prom.

Per Jonines reidus surengė ir Vilniaus kelių policija. Vidurnaktį Kelių policijos ekipažai įsitaisė plente netoli Kernavės, kur, nepaisant bjauraus oro, švęsti buvo suvažiavę nemažai žmonių.

Tačiau nė vienas iš šventės grįžtantis ir patikrintas vairuotojas nebuvo girtas. Nors atidarius automobilio langą pareigūnai gan dažnai pajusdavo alkoholio kvapą, paaiškėdavo, kad jis sklinda nuo keleivių, bet ne nuo vairuotojo.

Pareigūnus sudomino prabangaus "Audi" vairuotojas - jis buvo be kelnių, tik su striuke ir glaudėmis. Sustabdytas policijos vyras labai susinepatogino dėl savo aprangos - pasirodo, jis naktį lietui pliaupiant maudėsi ežere ir grįždamas nesitikėjo, kad gūdžią naktį teks bendrauti su pareigūnais.

Išsekus iš Kernavės važiuojančių automobilių srautui, policijos ekipažai grįžo į Vilnių. Buvo tikrinami iš centro Ukmergės gatve važiuojantys vairuotojai. Ir čia visi buvo negirti. Visiškai blaivus buvo ir sustabdytas Jonas bei kiek vėliau čia važiavusi Jonė.

Joninių naktį tik trys vairuotojai buvo šiek tiek išgėrę, bet neviršijo leidžiamos normos.

"Opel" vairavęs vaikinas ilgokai bandė išsisukti nuo patikrinimo alkotesteriu, sakė, jog išgėrė bokalą alaus ir dabar bijo pūsti į alkoholio matuoklį, prašė pareigūnų leisti paskambinti kažkam, kas padėsiąs išspręsti šią problemą. Tačiau policininkai į kalbas nesileido ir jau ketino rašyti protokolą dėl atsisakimo tikrintis blaivumą (tokiu atveju baudžiama kaip už vairavimą esant sunkaus girtumo). Tada vaikinas pagaliau ryžosi papūsti. Aparatas parodė tik 0,20 prom.

Iš Joninių naktį Vilniuje patikrintų vairuotojų daugiausiai išgėręs buvo afrikietis (pareigūnams jis teigė žaidžiantis viename Lietuvos futbolo klube) - 0,32 prom.

Tiesa, ir čia blaivūs vairuotojai vežiojo girtus keleivius. Vieną sustabdyto "VW Passat" keleivį, kol buvo tikrinamas vairuotojas, net supykino.

Artėjant naktiniam reidui prie pabaigos, apie 5 val., įkliuvo "Opel Vectra" vairuotojas (gim. 1978 m.). Jis irgi buvo blaivus, tačiau paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas iš jo atimtas dar 2013-ųjų balandį. Už tai, kad vairavo girtas (1,81 prom.) teismas jam tąsyk skyrė 2500 litų baudą ir atėmė teisę vairuoti 30 mėnesių.

Trečiadienio rytą Vilniaus kelių policija surengė dar vieną reidą. Naujojoje Vilnioje įkliuvo 4 neblaivūs (lengvas girtumas) vairuotojai ir trys neturintys teisės vairuoti (iš vieno vairuotojo pažymėjimas atimtas, o kiti du tokio pažymėjimo niekada ir neturėjo).