Gruodžio 23 dieną, pirminiais duomenimis, 9-uose eismo įvykiuose sužeista 10 žmonių.

2021-12-23 apie 7 val. 40 min. vairuotojas, vairuodamas automobilį „Peugeot“, kelyje Žiežmariai-Nemaitonys-Stakliškės, kliudė ta pačia kryptimi važiuojantį dviratininką. Eismo įvykio metu sužalotas dviratininkas, apgadintas dviratis ir automobilis.

Alytaus rajone, 8 val ryto, automobilio vairuotojas, norėdamas išvengti susidūrimo su staiga į kelią išbėgusia stirna, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Sužalotas automobilio vairuotojas.

Šiaulių rajone, priešpriešai susidūrus lengvajam automobiliui su vilkiku buvo sužalotas lengvojo automobilio vairuotojas.

Raseinių rajone, autobuso vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines oro sąlygas, nesilaikė saugaus atstumo ir atsitrenkė į priekyje, tapačia krytimi važiavusio „Toyota“ automobilio galą. Nuo smūgio automobilis „Toyota“ atsitrenkė į kelio atitvarus ir juos apgadino. Eismo įvykio metu nukentėjo lengvojo automobilio vairuotojas.

Vilniuje, Taikos-Rygos gatvių sankryžoje, automobilio vairuotojas, degant leidžiamam šviesoforo signalui suko į kairę ir nepraleidęs per pėsčiųjų perėją, degant leidžiamam šviesoforo signalui, ėjusios pėsčiosios ją partrenkė. Pėsčioji gydoma stacionare.

Vilniuje, maršrutiniam autobusui pradėjus važiuoti, jo salone nukrito keleivis.

Kazlų Rūdos savivaldybėje, asmuo vairavo transporto priemonę neturėdamas tam teisės, kai šios nėra įgijęs, nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, dėl ko nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio į griovį ir apvirto. Eismo įvykio metu sužeistas vairuotojas, apgadintas automobilis.

Kelyje Vilnius-Utena, neblaivus (2,92 prom. alkoholio) automobilio vairuotojas, vairuodamas automobilį, nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į eismo sąlygas, mėgindamas apsisukti atsitrenkė į pakelės atitvarus ir susižalojo.

Panevėžio rajono sav., Keravos k. automobilis „Audi“ atsitrenkė į kelkraštyje stovėjusį automobilį. Eismo įvykio metu apgadintos abi transporto priemonės, sužeisti abiejų transporto priemonių vairuotojai.

Gruodžio 24 dieną, pirminiais duomenimis, 7-uose eismo įvykiuose sužeisti 9 žmonės, 2 žuvo.

Šilalės rajone, kelyje Telšiai-Varniai-Laukuva susidūrus 4 automobiliams žuvo du žmonės (priešpriešinis susidūrimas).

Telšių rajone, dėl slidžios kelio dangos ir nepasirinkto saugaus greičio, lengvasis automobilis trenkėsi į kelio aitvarą, nuo kurio atšoko į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su pienovežiu. Eismo įvykio metu nukentėjo lengvojo automobilio vairuotoja ir keleivė.

Mažeikiuose, lengvasis automobilis sukdamas į dešinę pėsčiųjų perėjoje partrenkė pėsčiąją, ėjusią per važiuojamąją dalį, degant leidžiamam šviesoforo signalui.

Kazlų Rūdos sav., vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, dėl ko nesuvaldė savo vairuojamos transporto priemonės išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į elektros stulpą. Vairuotojas buvo neprisisegęs saugos diržu.
Trakų rajone, kelyje Trakai-Rūdiškės-Pivašiūnai-Alytus, automobilio „Audi“ vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neatsižvelgė į meteorologinis sąlygas ir kelio vingyje nesuvaldė automobilio, ko pasekoje nuvažiavo į griovį ir apvirto. Sužeistas automobilio vairuotojas.

Vilniuje, Lentvario g., vairuotojas slidžiame kelyje nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į tilto konstrukciją. Sužeistas automobilio vairuotojas.

Kauno rajone, vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, nesuvaldė transporto priemonės, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu. Eismo įvykio metu nukentėjo 3 žmonės.

Gruodžio 25 dieną, pirminiais duomenimis, 7-uose eismo įvykiuose sužeisti 8 žmonės.

Panevėžyje, Kosmonautų-Klaipėdos gatvių sankryžoje, 39 metų vyras, vairuodamas automobilį ir važiuodamas degant žaliam šviesoforo signalui Kosmonautų gatve tiesiai, nepraleido Klaipėdos gatve tiesiai jam iš kairės pusės važiavusio greitosios pagalbos automobilio su įjungtais mėlynos spalvos švyturėliais. Eismo įvykio metu apgadinti abu automobiliai. Sužeisti du žmonės.

Kėdainių rajone, automobilio vairuotoja nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę, dėl ko nepastebėjo stovinčių automobilių ir į juos atsitrenkė. Įvykio metu sužalota automobilio vairuotoja, apgadinti 3 automobiliai.

Kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai, esant slidžiai kelio dangai, automobilio vairuotojas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančia transporto priemonę, ko pasekoje, kitos transporto priemonės, nesilaikė saugaus atstumo ir atsitrenkė į priekyje stovėjusias transporto priemones. Apgadinti 5 automobiliai, sužeistas vienas žmogus.

Šeštadienį, vairuotoja neatsižvelgė į meteorologines sąlygas, nepasirinko saugaus greičio, lenkdama automobilį išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir nesuvaldžiusi automobilio atsitrenkė į priešpriešai atvažiuojantį automobilį. Sužalotas vienas vairuotojas, gydomas stacionare.

Šiauliuose, apie 17 val. automobilio vairuotojas kliudė gatve einantį pėsčiąjį.

Panevėžio rajone, Užunevėžių kaime, 19 metų mergina, vairuodama automobilį „Volvo“, slidžiame kelyje nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į namą. Sužeista automobilio vairuotoja.

Zarasų rajone, kelyje Bradesiai-Dusetos-Daugailiai, automobilio vairuotojas, dėl slidžios kelio dangos, nepasirinkęs saugos važiavimo greičio, nuvažiavo nuo kelio į griovį ir atsiremi į medį. Sužeista keleivė.

Gruodžio 26 dieną, pirminiais duomenimis, 6-uose eismo įvykiuose sužeisti 8 žmonės.

Kretingos rajone, vairuotojas, vairuodamas automobilį, slidžioje kelio dalyje, nepasirinko važiavimo greičio, neatsižvelgė meteorologines sąlygas ir išvažiavęs kelio vingyje į priešpriešine eismo juosta susidūrė su priešpriešai parvažiuojančiu automobiliu. Iš eismo įvykio automobilio vairuotojas pasišalino. Eismo įvykio metu apgadinti abu automobiliai, įvykio metu nukentėjo du keleiviai.

Vilniuje, automobilis keisdamas važiavimo kryptį iš pirmos eismo juostos į antrąją, nedavė kelio greta važiuojančiam automobiliui, dėl ko vairuotojas vengdamas susidūrimo atsitrenkė į stovintį automobilį. Eismo įvykio metu nukentėjo du keleiviai.

Įvykus konfliktui, transporto priemonės vairuotojas, tempė į automobilio kairės pusės dureles įsikibusį pėsčiąjį, kuris tempimo metu nukrito ir susižalojo.

Kaune, maršrutinio autobuso vairuotojui staigiai stabdant, nukrito ir susižalojo keleivė.

Tauragės rajone, apie 3 val. nakties, automobilis partrenkė pėsčiąjį ir iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Vakare, apie 22 val. 20 min., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, vairuotojas neatsižvelgė į metrologines oro sąlygas, į kelio dangos būklę, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, nesiėmė visų atsargumo priemonių, ko pasekoje nesuvaldė vairuojamo automobilio ir nuvažiavo nuo kelio bei apgadino 48 metrus apsauginės kelio tvoros ir savo vairuojamą automobilį. Eismo įvykio metu sužeistas automobilio vairuotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)