Kartu su savo broliu ir žmona N. Bilevičius Švedijoje dirbo viename Blombergo ūkyje. Jo darbdavys apibūdino jį kaip „gerai besielgusį ir draugišką žmogų, kuris gerai dirbo savo darbą“.

17 metų L. Holm dingo birželio 7 dieną, kai baigė darbą vienoje Blombergo kavinėje. Prieš tai ji nusiuntė žinutę savo tėvui, kad vyksta namo.

Tačiau namuose ji taip ir nepasirodė. Policija padėjo plataus masto paiešką.

Birželio 12 dieną prie minėto ūkio netoli kavinės pasirodė Dingusių žmonių tarnybos grupė. Anot pirminio tyrimo, jie sutiko vyrą, kuris kalbėjo laužyta anglų kalba. Šis vyras pareiškė, esą šią teritoriją jau apieškojo kariuomenė. Tačiau grupė tęsė paiešką toliau ir aptiko L. Holm mopedo šalmą.

Atvykusi policija kruopščiai apžiūrėjo vietovę ir apklausai sulaikė N. Bilevičių bei jo šeimos narius, kurie, kaip paaiškėjo, buvo su Dingusių žmonių tarnybos grupę kalbėję asmenys.
Netrukus vienoje įrankių pašiūrėje buvo rasti L. Holm palaikai.

Nerijui Bilevičiui buvo pareikšti kaltinimai dėl L. Holm nužudymo, o jo brolis ir žmona, kurį laiką laikyti areštinėje, buvo išteisinti.
Prokuroras Larsas - Goranas Wennerholmas dėl merginos nužudymo reikalavo skirti kalėjimo iki gyvos galvos bausmę ir deportaciją.

Prokuratūra buvo įsitikinusi, kad nužudymas turėjo seksualinį motyvą. „Drįstu teigti, kad auką norėta nužudyti tyčia. Tai nebuvo bloga linkme pakrypęs išžaginimas. Žudikas norėjo pademonstruoti savo jėgos viršenybę, pakarti auką, užklijuoti jai burną ir taip gauti malonumą bei pasitenkinimą“, - Skaraborgo apygardos teisme per baigiamąjį teismo posėdį sakė prokuroras.

N. Bilevičius nuolat neigė susitikęs su L. Holm. Tačiau jis negalėjo paaiškinti, kaip ant jos drabužių atsirado jo DNR. Nuosprendyje teigiama, kad „stiprūs“ teismo ekspertizės įkalčiai rodo, kad L. Holm nužudė būtent N. Bilevičius.

Teisme 35 metų lietuviui buvo skirta kalėjimo iki gyvos galvos bausmė ir deportacija.

Be to, L. Holm tėvams ir seseriai jis turės sumokėti po 50 tūkst. Švedijos kronų (maždaug 5400 eurų).