Šiuos asmenis, važiavusius furgonu, pareigūnai sustabdė Jemntlande. Paaiškėjo, kad furgonas su užsienyje registruotais numeriais iki viršaus prikrautas Norvegijoje pirktomis sauskelnėmis – jų skaičius siekė 25179.

Abu asmenys buvo sulaikyti dėl bandymo pervežti kontrabandą, Jie nuvežti į Estešundo policijos nuovadą apklausai. Kontrabanda įtariami asmenys yra Lietuvos piliečiai, manoma, kad sauskelnes jie nelegaliai gabeno į Rytų Europą.

„Norvegijos–Švedijos pasienyje jie nedeklaravo, kad gabena prekes, nors privaloma apie tai pranešti muitinėje ir sumokėti muito mokestį“, – Švedijos leidiniui „Expressen“ pasakė Stefanas Fredrikssonas iš Jemntlando policijos.

Jis pridūrė, kad pareigūnai visą naktį skaičiavo sauskelnes, kad galėtų užfiksuoti tikslų jų skaičių.

Policija anksčiau ne kartą pranešė, kad dėl kainų Rytų Europoje skirtumo norvegiškos sauskelnės yra gana populiari kontrabandinė prekė. Vien praėjusiais metais buvo įvykdyti keli reidai prieš šią kontrabandą.

Pareigūnai pranešė, kad minėtieji Lietuvos piliečiai sauskelnes pirko dviejose skirtingose Norvegijos parduotuvėse, kad nesukeltų įtarimų. Jemntlando policijos atstovų teigimu, per apklausą susidarė įspūdis, kad visa operacija buvo labai gerai organizuota.

Konfiskuotos sauskelnės šiuo metu laikomos policijos konfiskuotų daiktų saugykloje kartu su ginklais ir narkotikais.