Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimo duomenimis, praėjusių metų paskutinę vasaros dieną patruliuojantiems pareigūnams įtarimų sukėlė miesto parke vakarą leidžiančių vaikinų kompanija.

Atlikus patikrinimą paaiškėjo, jog nepilnamečiai jaunuoliai svaiginosi narkotine medžiaga – kanapėmis. Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, vienas nepilnametis su savimi turėjo beveik šešis su puse gramų minėtų svaigalų. Pastarojo už tokį radinį bei jo pasidalijimą su pilnametystės nesulaukusiais draugais laukia baudžiamoji atsakomybė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė pažymi, jog jaunuoliai privalo įvertinti ne tik svaiginimosi narkotinėmis medžiagomis daromą žalą sveikatai, bet ir suvokti, kad tokia neteisėta veika yra išaiškinama ir užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą narkotinių medžiagų disponavimą be tikslo jų platinti kitiems, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams įstatymas numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dvylikos metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)