Klaipėdos apygardos teismo pranešime teigiama, kad kaltinamasis – 34-erių vyras, jau septynis kartus teistas. Iš laisvės atėmimo vietos išleistas prieš dvejus metus.

Jis kaltintas, kad pavasarį 4 paras laikė įkaite buvusią sugyventinę. Moteris buvo mušama ir spardoma, daužoma taburete ir buteliu. Vyras grasino ir sugyventinės nepilnamečiam sūnui, spyrė vaikui į veidą.

Po to atėmė iš sugyventinės ir jos sūnaus buto raktus bei mobiliojo ryšio telefonus. Vyras prisirišo moterį ir vaiką prie savęs ir neleido jiems išeiti iš buto ilgiau nei 48 valandas.

Kitą dieną į svečius pakviesta sugyventinės draugė. Ji buvo mušama kumščiu bei šluota ir pusantros paros prievarta laikoma bute. Galiausiai moteris buvo išsiųsta nupirkti alkoholio ir tuo pasinaudojusi, į butą negrįžo.

Ketvirtą dieną sužvėrėjęs smurtautojas ėmė badyti įkaitę peiliu. Visa tai vyko jos vaiko akyse. Aukai peiliu smogta ne mažiau dešimties kartų. Moteris nebuvo nužudyta tik todėl, kad į įvykio vietą spėjo atvykti policijos pareigūnai, sužalotai nukentėjusiajai medikai laiku suteikė pagalbą.

Atvykus policininkams, kaltinamasis peiliu puolė į butą gaisrininkų kopėčiomis pro langą patekusį pareigūną. Šis panaudojo ašarines dujas bei kovinius savigynos veiksmus ir užpuoliką sulaikė.

Sulaikytasis siautėjo ir areštinėje, galiausiai buvo nuvežtas į psichiatrijos ligoninę. Medikai nustatė, kad sulaikytajam gydymo nereikia ir nėra pagrindo skirti teismo psichiatrinę ekspertizę.

Teisme vyras kaltę pripažino, bet tikino, kad įvykių aplinkybių neprisimena. Nukentėjusioji sugyventinė paaiškino, kad vyro smurto proveržį sukėlė jo nepagrįsti įtarimai dėl neištikimybės.

Nustatyta, kad kaltinamasis, kankindamas įkaitus, svaiginosi alkoholiu ir kanapėmis.

Apygardos teismas konstatavo, kad vyro kaltė dėl inkriminuotų nusikaltimų visiškai įrodyta. Jam skirta 14 metų nelaisvės, vyras pripažintas pavojingu recidyvistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)