Pirminiais duomenimis, žmogus grasinimais ėmė laidytis šeštadienį apie 20 val. Tuomet į Antanašę atvyko Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai. Jie turėjo informacijos apie galimai auginamas narkotines medžiagas (kanapes), tad atvyko pas S. K., gimusį 1965 m., gyv. Rokiškio r., Obelių sen., Antanašės k., Klevų g., daryti kratos.

Derybininkas pavaišino cigaretėmis

Negyvenamose patalpose, buvusioje kavinėje užsibarikadavęs 1965 m. gimęs Saulius K. nesileido į kalbas su pareigūnais ir tvirtino, kad jei tik bandys ateiti pas jį, tuoj pat panaudos sprogmenis ir dujas. Neofialiomis žiniomis, Saulius K. turi daiktą, panašų į granatą, apsistatęs 8 ar 10 dujų balionais.

Į įvykio vietą teko kviesti iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pajėgas. Nuo vakaro prasidėjusios derybos tęsėsi ir sekmadienį.

"Gimtojo Rokiškio" žiniomis, derybininkai bandė susitarti su name užsibarikadavusiu vyriškiu, kalbėjosi su juo per langą. Sauliui K. siūlė cigarečių. Vyras jas paėmė. Vyriškis sako, jog maisto ir vandens turi ilgam laikui. Name naktį buvo išjungta elektra.

Telefonu tikino, kad yra apkalbėtas

Vietos gyventojai pasakoja, jog naktį Saulius K. dar atsakinėjo jiems mobiliuoju telefonu, o dabar ryte aparatas jau nebeveikė. Vyriškis pažįstamiems pasakojo, jog kažkas Kaune policijai apie jį prikalbėjo visokių nesąmonių, todėl atvyko pareigūnai daryti kratos. Jis jų nenorėjo įsileisti.

Nuo pat dramatiškų įvykių pradžios vietoje budėjo ugniagesiai ir medikai.

Operacijoje dalyvaujantis Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacinės grupės vyresnysis specialistas Raimondas Šimiliūnas "Gimtajam Rokiškiui" sakė, jog balandžio 5-ają 19 val. 52 min. buvo gautas pranešimas, kad Antanašės kaime reikalinga papildoma policijos pagalba.

Portalas informuoja, į prašymą buvo sureaguota. Netrukus buvo įvestas planas "Skydas": iškviestos pagalbos tarnybos - ugniagesiai, greitosios pagalbos medikai, rinktinės "Aras" pareigūnai. Daugiau informacijos visuomenei pareigūnas žadėjo pateikti tik pasibaigus operacijai.

Kaunietis uždaro būdo

Obelių seniūnas Eugenijus Narkūnas "Gimtojo Rokiškio" korespondentei sakė, jog senojoje valgykloje gyvenantis žmogus nėra seniūnijos gyventojas, visiškai nebendravo su vietos gyventojais, seniūnijos specialistais.

"Žinau tik tiek, kad jis augino sraiges ir užsiėmė automobilių remontu, tačiau su juo bendrauti man neteko", - pridūrė seniūnijos vadovas.

Vyras šiuo metu Antanašėje gyvena vienas. Žmona ir trys vaikai išvykę kitur. Vyras įsikūręs dalyje buvusios valgyklos pastato.

Panevėžio policijos pareigūnai išplatinos informaciją, kad Saulius K. yra įtariamas narkotinių medžiagų auginimu. Patalpos, kuriose jis užsidarė, yra nuomojamos. Įtariamasis anksčiau teistas.

Vieta, kurioje jis užsibarikadavo, visi langai su grotomis, tad pareigūnams nėra paprasta patekti į vidų.

Dramatiški įvykiai baigėsi be aukų

Dramatiškais įvykiais susidomėję kaimynai viską stebi iš atokesnių vietų. Policijos ir "Aro" pareigūnai žmones perspėjo, kad artintis prie pastato gali būti pavojinga.

Papildyta 15.16 val.: Susisprogdinti grasinęs vyras sulaikytas. Po ilgų derybų su policijos pareigūnais, vyriškis bandė bėgti iš namų. Jį pasivijo ir parbloškė "Aro" pareigūnai.

Papildyta 15.46 val.: vyrą apklausia policijos pareigūnai, o "Aro" specialistai tikrina pastatą, kuriame buvo užsibarikadavęs Saulius K. Pareigūnai jau rado sprogmenį ir šaunamąjį ginklą. Incidento metu nei pareigūnai, nei vietos žmonės nenukentėjo.

Papildyta 16.01 val: vyriškis išbėgo iš namų su kovine granata F-1 ištrauktu žiedu. Jei ji būtų sprogusi, tai granatos skeveldros būtų išsilaksčiusios 200 m spinduliu. Laimei, Saulių K. pasivijo ir parbloškė "Aro" pareigūnai, tad jis nespėjo išmesti sprogmens. Iš kur Saulius K. gavo kovinę granatą ir šaunamąjį ginklą, aiškinasi policija.