Sostinę kaustė spūstys

Šįryt visoje sostinės apskrityje, nuo maždaug 6 iki 10 val., užfiksuota virš 30-ies eismo įvykių.

Tai – daugiausiai techninės avarijos, kurių metu žmonės nenukentėjo, sako Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas.

Pasak jo, Vilniuje eismo sąlygas sunkino ir vis dar sunkina prastos oro sąlygos. Dėl šios priežasties vairuotojai buvo atsargesni – važiavo lėčiau, todėl sostinėje nusidriekė eismo spūstys.

Kaune nukentėjo žmonės

Kauno apskrityje taip pat fiksuota daugiau eismo įvykių: fiksuota 21 avarija, 4 metu nukentėjo žmonės.

Pasak Kauno policijos atstovės Justinos Kazragytės, 6.55 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Raudondvario plente, susidūrė „Ford“ ir „Nissan“ automobiliai. Pastarojo automobilio vairuotoja pristatyta į gydymo įstaigą.

Apie 7 val., Kauno rajone, „Opel“ vairuotojas nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į priešais važiavusį „Toyota“ automobilį. Pastarojo vairuotoja pristatyta į gydymo įstaigą.

7.20 val. Vakariniame Kauno aplinkkelyje susidūrė du automobiliai. Vienas asmuo pristatytas į gydymo įstaigą dėl galimai sužalotos kojos.

Taip pat gautas pranešimas apie Kauno apylinkėse, Josvainių plente, apvirtusį autobusiuką. Vairuotojui teko apsilankyti ligoninėje.

Visi vairuotojai, pirminiais duomenimis, buvo blaivūs, teigia policija.

Anot J. Kazragytės, eismo sąlygas šįryt sunkino naktį iškritęs sniegas. Ji rekomenduoja vairuotojams pasirinkti ne maksimalų leistiną, o saugų greitį.