„Leiskite man išsiskirti“

Klaipėdos pareigūnai buvusio krepšininko žmonos Jurgitos pagalbos šauksmo sulaukė spalio 4-ąją, apie 3 val. naktį.

Nuvykę į Rumpiškės gatvės daugiabutį, kur pastaruosius porą metų šeima gyvena nuomojamame bute, patruliai sulaikė G. Einikį. Jis buvo girtas. Vyrui nustatytas vidutinis girtumas – 1,9 promilės. Teigiama, jog vyras patruliams nesipriešino. Šiek tiek daugiau nei po paros jis iš areštinės buvo paleistas.

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra iš uostamiesčio pareigūnų trečiadienį sulaukė prašymo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl smurto artimoje aplinkoje. Nuspręsta tyrimą pradėti - bus atliekami numatyti procesiniai veiksmai.

DELFI pabandė susisiekti su J. Einikiene, tačiau ji su žiniasklaida nebuvo linkusi bendrauti. Socialiniame tinkle, kur moteris prisistato mergautine pavarde, pavyko su ja užmegzti trumpą pokalbį, tačiau atvirauti J. Einikienė nepanoro.

„Toliau kurkite pasakas. Tik įdomu, kokie idiotai teikia šias paskalas. Gal gana šikt ant manęs. Leiskite man be idiotų komentarų išsiskirti. O ponas į Rusiją lai lekia kuo toliau ir kuo greičiau“, – DELFI žurnalistei privačia žinute parašė J. Einikienė.

Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, jog G. Einikis sulaukė pasiūlymo sugrįžti į Saratovo „Avtodor“ klubą. Rusijos komandoje 46 metų lietuvis esą dirbtų treneriu. Apie tai buvo pranešęs Saratovo klubo vadovas ir treneris Vladimiras Radionovas.

„Ką tik susiskambinau su „Avtodor“ legenda, be kalbų geriausiu visų laikų Saratovo komandos žaidėju Gintaru Einikiu. Mes pasiekėme preliminarų susitarimą dėl bendradarbiavimo. Tikriausiai jau birželį lietuvis atvyks dirbti į mūsų klubą treneriu. Juk Saratovas – jo antroji tėvynė“, – šių metų gegužę žiniasklaidai teigė V. Radionovas.

Iš Kauno „Žalgirio“ į „Avtodor“ klubą 1995 metais persikėlęs G.Einikis Saratove rungtyniavo ketverius metus. Tačiau G. Einikis, akivaizdu, šiemet į Rusiją taip ir neišvyko.

„Bet kokia nesąmonė parašyta spaudoje man tik kenkia. Prašom nesikišti į mano privatų gyvenimą, apsieisiu be pašalinių. Nesiruošiu duoti idiotams, kurie nežino nieko, rašyti nesąmones apie mane, kurie komentuoja nesuprantu net ką“, – kalbėti apie savo santykius su vyru nebuvo linkusi J. Einikienė. Palinkėjus jai stiprybės, moteris padėkojo.

Mušė per medaus mėnesį

46 metų G. Einikio ir 38 metų jo žmonos Jurgitos šeimoje smurto proveržiai anksčiau buvo gana dažni, tačiau pareigūnai juokavo, jog pastaruosius metus krepšinio legenda buvo aprimusi.

Pastarąjį kartą smurto proveržis G. Einikio šeimoje užfiksuotas 2013 metų gruodį. G. Einikis iš namų buvo išvežtas į areštinę, jo žmona – į ligoninę. Vyras iš karto tapo įtariamuoju smurtu prieš žmoną byloje. Tą dieną policiją iškvietė kaimynai, kurie neapsikentė triukšmo ir, kaip manė, mušamos moters riksmo. G. Einikiui nustatytas 1.49 prom. girtumas. Moteriai medikai konstatavo šonkaulių lūžius ir veido sumušimus.

Nors ikiteisminis tyrimas ir buvo pradėtas, praėjus keliems mėnesiams po konflikto J. Einikienė, duodama parodymus tyrėjams, patikino, kad smurto nebuvo. Būtent tą kartą moteris neskambino policijai, tai padarė kaimynai, kurie girdėjo triukšmą. Apklausta moteris neslėpė, kad ji irgi buvo vartojusi alkoholio ir teigė, kad dėl to ir susižalojo. Po J. Einikienės liudijimo ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Ne vienerius metus kartu gyvenę G. Einikis ir Jurgita susituokė 2012 metų liepą. Jau per medaus mėnesį sutuoktinis, kaip įtariama, primušė savo naująją žmoną.

Tąkart J. Einikienė šaukėsi Rietavo policijos pagalbos. Moteris pranešė, kad namuose, mažametės dukros akivaizdoje, ją sumušė apsvaigęs sutuoktinis. Atvažiavę policijos patruliai smurtautoją sulaikė ir išvežė į komisariatą. G. Einikis buvo uždarytas į areštinę, vėliau jam uždrausta artintis prie žmonos ir 2011 metų gruodžio 31 dieną gimusios dukrytės.

Nors J. Einikienė viešai žadėjo savo vyrui niekada neatleisti, jau po kelių mėnesių jie susitaikė ir viešumoje vėl ėmė rodytis kartu.

Grasino sudeginti

J. Einikienė buvusio krepšininko smurtą kentė ir dar būdama jo sužadėtine. Vienas dramatiškiausių nutikimų užfiksuotas 2011 metais, per Kalėdas, kai moteris po kelių dienų turėjo gimdyti.

G. Einikis grasino nužudyti savo draugę: apipilti rūgštimi ir sudeginti. Policija jam nustatė sunkų girtumą – net 5,11 promilės. Tačiau pora eilinį kartą susitaikė, byla buvo nutraukta.

Kone kaskart, kai nukenčia nuo vyro rankos, moteris žada jam neatleisti ir išsiskirti. Kartą žiniasklaidai ji teigė, jog labai gailisi, kad ištekėjo už G. Einikio.

„Kažkada jis buvo garsus talentingas krepšininkas, dabar – degradavęs valkata ir padugnė!... Šįkart aš jam tikrai neatleisiu. Mano vyras nusipelnė griežčiausios bausmės – kalėjimo“, – po eilinio smurto proveržio kalbėjo moteris. Bet ji ir tąsyk krepšinio legendai atleido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)