Tą dieną už pagalbą policijai ir pilietiškumą Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas ir Šiaulių miesto policijos komisariato vadovas Rimvydas Šlekys jai įteikė teisėsaugininkų įsteigtą Angelo sargo statulėlę už tai, kad demaskavo ir policijai padėjo sulaikyti dokumentų klastojimu įtariamą 31 metų šiaulietį R. L.

UAB „Omnitel“ konsultantė J. Bogužienė su įtariamuoju susitiko darbo vietoje, salone, įsikūrusiame PC „Saulės miestas“. Rugsėjo 21 d. apie 14 val. R. L. pabandė įsigyti du prabangius telefonus - „Samsung Galaxy S5“ ir „Samsung Galaxy S4“, kurių bendra vertė 3 848 litai. Darbuotojai jis padavė asmens tapatybės kortelę ir laukė, kol bus pradėti pildyti dokumentai. Konsultantė, žvilgtelėjusi į asmens dokumentą, iškart suabejojo, ar jis tikras. Nieko nesakiusi, pirkėjui nematant, vidiniu ryšiu apie tai pranešė savo vadovei. 

Tada jau įtariamąjį reikėjo imti gudrumu. Vadovė nedelsiant susisiekė su policija ir pranešė apie įtartiną klientą. Jelena su pirkėju toliau kalbėjo, „tempė“ laiką. R. L., matyt, kažką pajuto ir pasakė, kad jam reikia nueiti iki automobilio. Bet jau buvo vėlu. Tik pasišalinęs iš salono, jis policijos darbuotojų buvo sulaikytas.

Šiaulių miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo. Sučiuptą įtariamąjį teismas leido suimti. Aštuonis kartus už vagystes ir plėšimus jau teistam įtariamajam, matyt, teks vėl ragauti valdišką duoną, praneša Policijos departamentas.

Šiaulių apskrities policija dėkoja Jelenai už pilietiškumą ir pagalbą. Tai puikus pavyzdys, kaip reikia elgtis ir nepasimesti tokiose situacijose. Jelena nusikaltėlį pričiupo labai protingai, apdairiai, įvertindama situaciją ir riziką.