Sekmadienį apie 22.20 val. Vilniuje, Paparčių g., į jaunam vyrui priklausančio gyvenamojo namo kiemą buvo įmestas sprogmuo – kovinė granata. Sprogimo metu išdužo gyvenamojo namo langai, apgadintas pastatas, žmonės nenukentėjo. Operatyviai nustačius asmenis, įtariamus nusikalstamos veikos padarymu ir jų slapstymosi vietą, antradienį, spalio 9 d. apie 23 val.

Vilniuje, A. Kojelavičiaus g., Vilniaus kriminalinės ir viešosios policijos pareigūnai sulaikė abu įtariamuosius – V. P. (gimusį 1982 m.) ir S. K. (gimusį 1981 m.). Sulaikytieji jau nekartą teisti už panašaus pobūdžio nusikaltimus. Įtariamajam V. P. dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu teismas skyrė kardomąją priemonę suėmimą dviem mėnesiams.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Pradžioje buvo manoma, kad prie namo susprogdintas savadarbis užtaisas, bet vėliau buvo nustatyta, kad tai kovinė granata.

Kol kas policija neatskleidžia, kokie šio nusikaltimo motyvai.

DELFI prokuroras Remigijus Matevičius sakė, kad per sprogimą apgadinto namo savininkas ir suimtas asmuo vienas kitą pažįsta. Tyrimo metu gali būti išaiškinta ir daugiau įtariamųjų.

„Iš pradžių įvyko konfliktas tarp dviejų grupių, jie kažko nepasidalino ir susimušė. Aiškinamės, ar nukentėjęs asmuo vienam konflikto dalyvių, kuris įtariamas metęs granatą, siuntė grasinančią žinutę. Kol kas nėra aiškios visos įvykio aplinkybės. Byla tikrai neguls į archyvą, ji bus atiduota teismui“, – sakė prokuroras.