Nužudytojo teisėsauga su nusikalstamu pasauliu nesiejo, vyras turėjo darbą.

Kleboniškio miške negyvo vyro kūną apžiūrėję tyrėjai iškart pamatė durtines žaizdas, tad policijos pareigūnai operatyviai ėmė ieškoti įtariamojo.

Ketvirtadienio vakarą policija pranešė, kad įtariamasis buvo sulaikytas Kaune.

Penktadienį prokuroras Edvinas Alosevičius kreipėsi į teismą ir prašo suimti žmogžudyste įtariamą vyrą. Kas tiksliai įvyko, dar nėra visiškai aišku. Pirminiais tyrimo duomenimis, vyrai kartu vartojo alkoholį, netrukus kilo konfliktas.

Į teismą atvežtas vyras slėpė veidą, vengė dėmesio. Prokuroras teismo prašo suimti įtariamąjį trim mėnesiams, nes jis įtariamas sunkiu nusikaltimu. Anot prokuroro E. Alosevičiaus, nužudytajam peiliu durta keliolika kartu į įvairias kūno vietas.

Įtariamasis, anot prokuroro, kaltę pripažįsta.

DELFI žiniomis, įtariamasis anksčiau nebuvo teistas, tačiau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant neblaiviam. Vyrai vienas kitą gerai pažinojo, įtariamasis ir nužudytasis gyveno kaimynystėje. Tyrimo duomenimis, vyrai anksčiau nebendravo.

Papildyta 15.18 val.: Teismas tenkino prokuroro prašymą. Įtariamasis suimtas maksimaliam terminui.

Teismo nutartyje pažymima, kad iš įvykio vietos apžiūros protokolo, įtariamojo ir liudytojų parodymų yra pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad įtarimas K. J. pareikštas pagrįstai. Atsižvelgiant į byloje esančius duomenis, kardomoji priemonė paskirta nustačius du jos skyrimo pagrindus, pranešė teismas.

Sprendžiant kardomosios priemonės paskyrimą atsižvelgta į įtariamojo elgesį tuoj po nusikaltimo padarymo. Nustatyta, kad įtariamasis po galimo nusikaltimo padarymo mėgino sunaikinti vieną daiktinį įrodymą, dėl to teismas padarė išvadą, kad jis būdamas laisvėje gali trukdyti procesui.

Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad K. J. buvo baustas administracine tvarka ir neturi oficialios šeimos bei išlaikomų asmenų, todėl teismas padarė išvadą, kad yra pakankamas pagrindas manyti, kad jis norėdamas išvengti gresiančios griežtos laisvės atėmimo bausmės, būdamas laisvėje, gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ar teismo.

Teismas pažymi, kad vykdomas ikiteisminis tyrimas yra pradinėje stadijoje, dėl ko atliekant reikalingus ikiteisminio tyrimo veiksmus, įtariamojo nepertraukiamo dalyvavimo procese, švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis, užtikrinti nėra galimybės.